ContiSportContact 5 SUV vyhrála test časopisu AutoBild allrad

12. března 2018, 19:53

Během letošního testu letních pneumatik magazínu AutoBild allrad (číslo 4/18) se po různých testech na mokré a suché vozovce i v terénu stala vítězem testu pneumatika ContiSportContact 5 SUV.

Tato pneumatika se prosadila proti sedmi účastníkům z evropské, americké a asijské výroby. Odborníci testovali pneumatiky o rozměru 265/60 R 18 v 15 kategoriích na suché pneumatika ContiSportContact 5 SUVa mokré vozovce a na trávě, písku, štěrku a bahně. Rozměr pneumatiky je vhodný pro velké terénní automobily a SUV, testovacím vozem byl Mercedes model G.

Pneumatika ContiSportContact 5 SUV zapůsobila během testů především svou vysokou vyvážeností. Umístila se na prvním místě při brzdění na mokré vozovce, při testech na štěrku i na mokré kruhové dráze. S velmi dobrými výkony absolvovala handling na mokré a suché vozovce. K tomu se přidala krátká brzdná dráha za mokra a nízký valivý odpor.

Pneumatika ContiSportContact 5 SUV je vhodná pro mnohá SUV a sportovní osobní automobily. Portfolio výrobků zahrnuje pneumatiky pro ráfky o průměru od 17 do 22 palců, příčné řezy mezi 65 a 35 procenty a šířky od 195 do 315 milimetrů s homologací do 300 km/hod.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!