Zvládněte všechna překvapení s novými pneumatikami Nokian WR SUV 4

16. března 2018, 10:07

Zimní pneumatika Nokian WR SUV 4 představuje bezpečnou a spolehlivou volbu pro sportovní užitkové vozy a crossovery. Nejvýznamnějšími vlastnostmi této pneumatiky jsou výjimečná ovladatelnost na rozbředlém sněhu a spolehlivé výkony v rychle se měnícím počasí.

Nová pneumatika Nokian WR SUV 4 byla vyvinuta speciálně pro středoevropské řidiče SUV vozů tak, aby zajišťovala nejlepší možné výkony na sněhu, sněhové břečce a v hustém dešti. Climate Grip Concept od Nokian Tyres zvládá rychlé změny jízdních podmínek.

Nová pneumatika je dostupná v rychlostních kategoriích H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a její komplexní řada zahrnuje 57 produktů od 16 do 21 palců. Nová pneumatika Nokian WR SUV 4 bude zákazníkům k dispozici na podzim 2018.

Climate Grip Concept

Hlavní inovace:

Climate Grip Concept: Výjimečná ovladatelnost na mokru, sněhu a sněhové břečce. Směrový dezén zajišťuje jízdní stabilitu a bezpečnost díky vysoké odolnosti vůči aquaplaningu na vodě a rozbředlém sněhu. Speciálně vyvinuté lamely zpevňují pneumatiku a zlepšují tak její ovladatelnost na mokrých a suchých vozovkách. Tuhá zimní SUV směs pryže spolehlivě reaguje na teplotní výkyvy v proměnlivých zimních podmínkách.

Sněhové drápy: Zajišťují maximální přilnavost na sněhu. Zarývají se plnou silou do měkkého sněhu či jiného měkkého terénu. Tato inovace zvyšuje přilnavost pneumatiky na sněhu a zpřesňuje její reakce při zatáčení a změně jízdního pruhu.

Leštěné drážky: Elegance ve službách funkčnosti: rozbředlý sníh a voda jsou snadno a efektivně odváděny pryč leštěnými hlavními drážkami.

 

Leštěné drážkyTechnologie aramidových bočnic: Extrémní odolnost. Extrémně silná aramidová vlákna zpevňují bočnice pneumatiky a poskytují jim tak větší odolnost a ochranu v náročných jízdních podmínkách. Díky vláknu je pneumatika odolnější vůči průpichům a průrazům, které by ji mohly snadno poškodit.

Patentovaná bezpečnost

Pro větší bezpečnost se na běhounu opět nachází indikátor opotřebení (DSI), patentovaný společností Nokian Tyres. Symbol sněhové vločky nebo zimní indikátor opotřebení (WSI) zůstává viditelný do hloubky drážky čtyř milimetrů. Jakmile sněhová vločka zmizí, doporučujeme koupit nové zimní pneumatiky, aby byla zaručena dostatečná bezpečnost.

Bezpečnost zvyšuje také informační pole na pneumatice. Do pole je možné při výměně pneumatiky zaznamenat její pozici a správný tlak huštění. Komfort a bezpečnost dále zvyšuje prostor pro uvedení utahovacího momentu šroubů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!