Bridgestone Potenza S001 na novém voze Renault Mégane R.S.

19. března 2018, 10:32

Nový Renault Mégane R.S. obdržel v rámci modernizace nejmodernější techniku, která přináší ještě více agility, hospodárnosti a radosti z jízdy. K uvedeným vylepšením významně přispívají také správné pneumatiky. Bridgestone proto pečlivě optimalizoval veškeré aspekty pneumatiky Potenza S001.

Bridgestone Potenza S001 na novém voze Renault Mégane R.S.
Copyright: Renault SAS (autor fotografie: Yannick Brossart)

Nový Renault Mégane R.S. vyžadoval individuální přístup. „Je to mimořádně odlišné vozidlo,“ vysvětluje Laurent Hurgon, vývojový jezdec pro nový model značky Renault. „Má výkonnější motor a nově zkonstruován byl podvozek i systém řízení všech kol. Bridgestone tomu přizpůsobil vlastnosti pneumatik Potenza S001, aby mohli naši zákazníci využívat maximální přínosy, vyplývající z těchto inovací.“

Bridgestone jako exkluzivní výrobce 19“ pneumatik pro prvovýbavu nového modelu Renault Mégane R.S. chtěl vyvinout pneumatiku, která by přenášela na vozovku veškerý výkon motoru.

Inovace se však netýkaly pouze dezénu běhounu a geometrického řešení drážek. Renault Mégane R.S. 2018 je k dispozici u prodejců od března 2018Pneumatiky jsou vyrobeny z vyspělé směsi a vybaveny vyztuženými bočnicemi, které zvyšují tuhost kostry pneumatiky, zrychlují reakce vozu na povely řidiče a umožňují přenášet větší boční síly při průjezdu zatáčkou.

Přínosy tohoto přístupu mohl v praxi ověřit také Laurent Hurgon. „Společnosti Bridgestone a Renault byly partnery již u předchozí generace modelu Mégane R.S., ale tato pneumatika posouvá naši spolupráci na novou úroveň,“ říká. „Každé drobné vylepšení jsme jemně dolaďovali tak, aby bylo v souladu s ostatními částmi celku. Za volantem to pocítíte jako neuvěřitelnou preciznost a mimořádnou úroveň sportovních výkonů.“

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!