Goodyear uvádí na trh nové Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

19. března 2018, 11:11

Společnost Goodyear uvádí na trh nejnovější přírůstek rodiny Eagle F1 Asymmetric – pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 SUV. Nabízejí účinnější brzdění a lepší ovladatelnost vozu za jakýchkoli podmínek na silnici.

Vysoká přilnavost

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

Hlavním přínosem pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3 SUV je technologie aktivního brzdění Active Braking Technology. Při brzdění se díky ní zvětšuje styčná plocha pneumatik s vozovkou, a tedy i jejich přilnavost, což zkracuje brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce.

Druhým důležitým příspěvkem nových pneumatik je technologie Grip Booster, spočívající ve využití adhezivnější směsi, díky níž se pneumatiky více lepí k povrchu vozovky. Směs zvyšuje přilnavost a zlepšuje chování vozu při brzdění a ovladatelnost.

Testy TÜV Süd na zakázku společnosti Goodyear tyto hlavní přednosti nových pneumatik potvrdily.

  • Na suché i mokré vozovce zkracují Eagle F1 Asymmetric 3 SUV brzdnou dráhu o 1,2 metru

Stabilní ovladatelnost 

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV Konstruktéři značky Goodyear neúnavně pracovali na tom, aby zdokonalili dezén běhounu a využili přitom novou konstrukční technologii speciálně pro SUV. Nový kord v jednotlivých vrstvách pneumatiky pomáhá zlepšovat ovladatelnost vozu při vyšších rychlostech, optimalizovat tuhost pneumatik v zatáčkách a snižovat opotřebení běhounu. Další snížení opotřebení běhounu přinesla optimalizace průřezu pneumatiky a dezénu.

Všechna tato opatření doplňuje přidání vrstvy UHP Cool Cushion Layer. Tato technologie zlepšuje ovladatelnost vozu při současném snížení valivého odporu. Výsledkem je vyšší hospodárnost jízdy.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!