Nexen Tire zvítězil v prestižním německém testu celoročních pneumatik

11. května 2018, 12:31

Celoroční pneumatiky N’blue 4 Season společnosti Nexen Tire zvítězily v testu německého autoklubu ADAC. Prestižní německý autoklub ji v konkurenci deseti dalších produktů renomovaných výrobců prohlásil za nejlepší. Vzhledem k rostoucímu trhu v tomto segmentu jde o významný úspěch jihokorejského producenta, který v současnosti staví výrobní závod v žatecké průmyslové zóně.

Pneumatiky Nexen Tire zvítězily v prestižním německém textuNěmecký ADAC, jeden z předních evropských autoklubů, testoval celosezónní pneumatiky, které jsou mezi motoristy stále populárnější. Pneumatiky byly srovnávány nejen mezi sebou, autoři testu je zároveň porovnali se specializovanými plášti určenými pro letní a zimní podmínky. Dlouhodobý test probíhal v létě, na podzim i v zimě, aby byly nasimulovány všechny podmínky, ve kterých musí celoroční plášť obstát. Od sucha, přes déšť až po sníh a led.

ADAC dále posuzoval stabilitu v zatáčkách, opotřebení běhounu a úsporu paliva. Na základě těchto parametrů si nejlépe vedla pneumatika N’blue 4 Season společnosti Nexen Tire, která byla společností ADAC ohodnocena jako “doporučená” s jednoznačně nejlepším výsledkem ze všech testovaných vzorků.

N’blue 4 Season 175/65R14T vynikla ve všech testovaných oblastech, ať již šlo o zimní, podzimní či letní podmínky. Excelentních výsledků pak dosáhla především v jízdě na mokru a na ledu.

Společnost Nexen Tire dodává v současné době pneumatiky jako součást originálního vybavení řadě předních světových automobilek včetně značek Porsche, FCA, Volkswagen, GM a Hyundai Kia Motors.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!