Bridgestone dodává svou technologii ENLITEN Volkswagenu pro jeho nový vůz Golf 8

17. září 2020, 14:33

Bridgestone, lídr v oblastech vyspělých řešení a trvale udržitelné mobility, oznámil použití své inovativní technologie ENLITEN v pneumatice Turanza Eco, speciálně zkonstruované pro originální výbavu nového vozu Volkswagen Golf osmé generace.

Bridgestone pneumatiky  ENLITEN pro Volkswagen

Mezi ně patří například režim částečně autonomní jízdy, v němž vůz zajišťuje řízení místo řidiče nebo nová konstrukce podvozku s optimalizovanou ovladatelností a jízdní dynamikou. Specificky vyvinuté pneumatiky Turanza Eco s technologií ENLITEN posouvají jízdní dynamiku modelu Golf 8 na ještě vyšší úroveň.

Pneumatiky s technologií Bridgestone ENLITEN nabízejí významné benefity v oblasti ochrany životního prostředí, protože se vyznačují mimořádně nízkým valivým odporem zvyšujícím hospodárnost provozu a ke své výrobě vyžadují méně surovin. Jejich konstrukce kromě toho maximalizuje výkony na mokru a prodlužuje životnost. V neposlední řadě zvyšují pneumatiky s technologií ENLITEN svou nižší hmotností úroveň ovladatelnosti a jízdní dynamiky, a tím maximalizují potěšení z jízdy.

Konstrukce, která optimalizuje ovladatelnost a jízdní dynamiku vozidla

Mezi výjimečné vlastnosti této pneumatiky s individualizovanou konstrukcí patří vylepšená ovladatelnost. Synergií jedinečných materiálů a nového procesu míchání směsi zvyšuje technologie ENLITEN odolnost pneumatiky vůči opotřebení, aniž by to bylo na úkor přilnavosti. Kombinací drážek a 3D konstrukce dezénu jsou maximalizovány výkony na mokru při zachování co nejdelší životnosti. Pneumatiky Turanza Eco s technologií ENLITEN díky tomu poskytují adhezi na mokru, jež dosáhla hodnocení B na štítku EU, bez kompromisů z hlediska odolnosti vůči opotřebení.

Pneumatiky mají až o 30 procent nižší valivý odpor než konvenční prémiová letní pneumatika Bridgestone.To přispívá ke snížení spotřeby paliva a emisí CO2. Pneumatiky s technologií ENLITEN přispívají k provozní hospodárnosti také až 20% snížením hmotnosti oproti konvenčním prémiovým letním pneumatikám Bridgestone. Při výrobě každé pneumatiky se navíc spotřebuje až o 2 kg méně surovin, což je dalším významným přínosem pro ochranu životního prostředí z hlediska šetrného využívání přírodních zdrojů a ekologické likvidace produktu na konci jeho životnosti.

Nová pneumatika s rozměrem 205/55 R 16 91H je na evropském trhu k dispozici od srpna 2020.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!