Continental PremiumContact 6 a SportContact 7: nejlepší letní pneumatiky v celé sérii testů

28. března 2022, 15:13

Nové pneumatiky Continental SportContactTM 7 se poprvé objevily v testech letních pneumatik v odborných médiích. V porovnání s konkurencí se umístily v čele dvou renomovaných žebříčků. Kromě SportContactTM 7 si řadu prvenství z nezávislých testů odnesly i pneumatiky Continental PremiumContactTM 6.

Pneumatiky Continental SportContactTM 7 jsou prvním zástupcem sedmé generace letních pneumatik a zároveň nástupcem osvědčených sportovních letních pneumatik značky Continental, které už od svého uvedení na trh bodovaly v testech renomovaných časopisů. V prvním porovnání s pneumatikami dalších značek si vedly velmi dobře, odborníci ocenili především vynikající brzdné vlastnosti za mokra i za sucha a rovněž nejlepší valivý odpor.

SportContactTM 7 se staly vítězem testů německého magazínu Sport Auto, když mezi konkurencí deseti konkurenčních pneumatik dosáhly jako jediné hodnocení „vynikající“. Stejně tak zvítězily i v testech letních pneumatik 2022 britského youtubera Jonathana Bensona. Jeho „Tyre Reviews“ publikoval test letních UHP pneumatik na youtube kanále a na webové stránce.

PremiumContactTM 6 si z letních testů odnesly čtyři prvenství

Vícero úspěchů v letošních testech si připsaly i další letní pneumatiky od společnosti Continental – PremiumContactTM 6.

Za vítěze v testech je označil švédský magazín Vi Bilägare, oceňující krátkou brzdnou dráhu, dobrou přilnavost v zatáčkách a bezpečné jízdní vlastnosti. Prvenství dosáhly také ve dvou testech finských magazínů Tuulilasi a Tekniikan Maailma, které taktéž vyzdvihly dobrou přilnavost na suchém stejně jako na mokrém povrchu i v zatáčkách, dále bezpečnost a jízdní vlastnosti za každých podmínek.

Testy letních pneumatik pro rok 2022 zveřejnily také autokluby ADAC (Německo), OEAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko). Taktéž v těchto testech PremiumContactTM 6 zabodovaly, když se objevily na prvním místě mezi konkurencí až osmnácti hodnocených letních pneumatik. S hodnocením „vysoce doporučené“ získaly ocenění jako „velmi vyvážená pneumatika“ s nejlepším výsledkem na mokré vozovce a též s dobrým výsledkem na suché vozovce, přičemž porota je ocenila také jako „dobré ve spotřebě paliva a opotřebení“.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!