Výstava AUTOSHOW PRAHA – byli jsme u toho

15. dubna 2019, 17:19

Ve dnech 12.-14.4. proběhla ve výstavních prostorách PVA EXPO PRAHA největší česká automobilová přehlídka AUTOSHOW PRAHA. K vidění bylo několik českých premiér, sportovní vozy, motocykly a bohatý doprovodný program. Na to nejzajímavější se můžete podívat v naší reportáži.

Na začátku výstavy se konala tisková konference, kde zástupci automobilek seznámili přítomné novináře s vystavovanými novinkami. Vystoupil také zástupce Policie ČR, který odprezentoval aktuální stav bezpečnosti na našich silnicích.

Josef Pokorný se Svazu dovozců automobilů (SDA) komentoval současnou situaci na automobilovém trhu z pohledu poptávky po nových vozech. „Pokles zájmu o naftové motory patrně zpomalí, očekáváme spíše ustálení zájmu o vznětové motory. Z našich statistik je patrný rostoucí zájem o menší vozidla kategorie SUV a dále kombi. V uplynulém období rostl zájem o vozidla s hybridním pohonem, zatímco podíl elektromobilů je stále velmi nízký. Rychlejší nástup alternativních pohonů přijde až po roce 2021. Podíl nově registrovaných benzínových aut se podle SDA pohybuje okolo 70 %, pokles na 28 % zaznamenaly vozy s naftovým pohonem.“

Největší výstavní plochu zabírala domácí automobilka Škoda, která návštěvníkům na letošní AUTOSHOW představila zblízka hned dvě novinky KAMIQ a SCALA. Nejmenší crossover této nejprodávanější české značky vozidel zamířil do Letňan z celosvětové premiéry z ženevského veletrhu, a je tak největší novinkou pražské přehlídky.

Velkého prostoru se dostalo také sportovním vozům. AUTOSHOW PRAHA mimo jiné hostí poprvé britskou značku Lotus.

Na jediném celostátním autosalónu v Česku se letos představilo celkem 32 automobilových značek. Vedle zmiňované Škodovky zde nechybí další přední automobilky jako Volkswagen, Audi, Mercedes, Dacia, Hyundai, Renault, Peugeot, Kia, Lexus, Ford nebo Toyota.

Součástí výstavy byla také expozice autonomních a elektrických aut, historických a tuningových vozidel, motocyklů nebo také stánek Policie ČR.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!