Letošní akci Legendy 2019 navštívilo přes padesát tisíc lidí

3. června 2019, 12:34

Letošní ročník největší české motoristické slavnosti Legendy přinesl mnoho zajímavého. Ve venkovní expozici se mimo jiné nedal přehlédnout model Hyundai i 20 vyladěný pro WRC, který přivezla společnost AutoMax Group s.r.o. ve spolupráci s německou pobočkou Hyundai Motorsport.

Shell, který v České a Slovenské republice zastupuje společnost AutoMax Group s.r.o., a Hyundai jsou WRC partnery od roku 2014. Vzájemná spolupráce přinesla mnoho zajímavého především ve vývoji a testování olejů. V závodech se jde z extrému do extrému – od klasické Rallye Monte-Carlo v lednu až po vyčerpávající Wales Rally GB v listopadu. Teploty se pohybují od -40 ° ve Švédsku do + 30 ° v Mexiku. Spolupráce na vývoji Shell Helix Ultra s technologií PurePlus tak přináší zákazníkům po celém světě produkty, které prokázaly svou schopnost zvládnout mimořádné podmínky.

Šestý ročník automobilové slavnosti LEGENDY s hlavním tématem Americké vozy je již minulostí. Přes 1.200 nádherných exponátů shlédlo v celém areálu Výstaviště Praha od pátku do neděle 51.000 návštěvníků a ke skvělé atmosféře přispělo velkou měrou i slunečné počasí, které akci provázelo.

Akce LEGENDY 2019 byla tradičně oslavou automobilové krásy, a to historické i soudobé. Hlavní nádvoří bylo zasvěceno více než stovce ikonických vozů americké produkce. Pavilón elegance oslovil nejen unikátními vozy minulosti, ale díky pochopení majitelů soukromých sbírek mohli návštěvníci spatřit i moderní hypersportovní vozy s hodnotami v řádech desítek milionů korun. Celková hodnota všech vystavených exponátů dosáhla v letošním ročníku částky jedné miliardy korun. Neméně zajímavou expozici představil také Pavilon rychlosti, kde potěšily srdce mnoha příznivců sportovních aut vozy třídy GT a nechyběl zde ani monopost F1 Toro Rosso.

Letošní LEGENDY 2019 skončily, ale již brzy odstartuje příprava na nový, v pořadí již sedmý ročník. „Během aktuálního ročníku už často přemýšlím nad obsahem toho příštího. Náročnost přípravy takové akce si to prostě vyžaduje. Proto už probíhají určitá jednání, například s Autoklubem ČR, nad hlavním tématem slavnosti LEGENDY v příštím roce. Jednou z variant je velká oslava motorsportu, a tak se nechme všichni překvapit,“ uzavřel hodnocení Lubor Kos.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!