Světová premiéra: Bezkontaktní kontrola geometrie Hunter

17. září 2018, 18:35

Americká firma Hunter Engineering Company, specialista v diagnostice podvozků, představila na veletrhu Automechanika ve Frankfurtu ve světové premiéře zařízení, které kontroluje geometrii bezkontaktně, bez zastavení vozidla a bez obsluhy.

Patentovaný systém Hunter QUICK CHECK DRIVE provede při průjezdu vozidla pomocí čtyř HD kamer, dalších osmi kamer a 32 laserových snímačů, řadu měření vzdálenosti k pneumatice. Spočítá celkovou sbíhavost a odklony kol. Neadekvátní měření vyloučí a akceptovatelná měření zprůměruje, čímž je dosaženo maximální přesnosti a opakovatelnosti měření. Pro změření není nutný žádný manuální úkon a vozidlo nemusí zastavit.

Bezkontaktní kontrola geometrie Hunter

Vestavěné kamery zachytí registrační značku vozidla před nebo po projetí měřícím systémem a automaticky přiřadí předepsané hodnoty pro kontrolu geometrie.

Výsledek kontroly včetně fotografie vozidla, registrační značky, typu vozidla, roku výroby a času měření, se zobrazují na velkém monitoru, který může být umístěný v prostoru pro zákazníky.

Výsledek kontroly geometrie HUNTER QUICK CHECK DRIVE

Každá ze čtyř HD kamer pořídí při průjezdu vozidla 10 snímků, takže servis má k dispozici dokonalý záznam o stavu karoserie a zabrání tak možnosti pozdější neoprávněné reklamace.

Úzké měřící jednotky jsou umístěné po stranách vjezdu a zabírají minimální prostor dílny.

Výsledky měření jsou k dispozici okamžitě po projetí vozidla měřícím systémem na jednoduchém a přehledném protokolu, včetně fotografie, specifikace a registrační značky vozidla.

Protokol se automaticky ukládá do servisní zakázky a zároveň může být odeslán v elektronické podobě majiteli vozidla nebo správci vozového parku s nabídkou provedení seřízení geometrie k odsouhlasení.

Více informací o zařízení Vám poskytnou zástupci firmy AD TECHNIK.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!