APM: Cílené čištění spalovací komory bez demontáže hlavy válců

30. listopadu 2018, 19:28

Pro efektivní vyčištění spalovací komory vyvinula společnost BluechemGROUP ve svých laboratořích zcela novou chemickou formuli. CarbonX představuje inovativní čisticí systém pro dieselové i benzínové motory, který umožňuje cílené odstranění i nejodolnějšího znečištění v celé spalovací komoře bez demontáže hlavy válců.

CarbonX od BluechemGROUPDvousložkový přípravek výrazně zlepšuje chod motoru a optimalizuje spalování paliva. Tajemství vysoké účinnosti produktu CarbonX je ukryté v kombinaci chemických vzorců a dlouhého cíleného výzkumu. Přípravek se aplikuje do studeného motoru, ale bez nutnosti demontáže hlavy válců či ventilů. Aplikace produktu se provádí otvorem po demontáží zapalovací či žhavicí svíčky.

Nejprve se hadičkou do spalovací komory nastříká vysoce expanzivní složka K1 = speciální výkonná čistící pěna, kterou je třeba nechat působit zhruba 15 – 20 minut. Pěna efektivně rozpouští a následně odstraní provozní znečištění spalovací komory, tedy zbytky uhlíku usazené zejména v hlavě válců, v oblasti sacích i výfukových ventilů i na koruně pístu (na jeho horní části).

Výsledek použití CarbonX

Ve druhé fázi lze v hojném množství aplikovat složku K2, tzv. neutralizátor, který pěnu zkapalňuje a váže i s rozpuštěnými nečistotami do emulze. Tu je možné po 4-5 minutách působení složky K2 odsát pomocí pneumatického extraktoru. Druhá složka přípravku CarbonX navíc obsahuje také extrémně stabilní EP aditivum snižující tření a opotřebení kovových povrchů. Použití testovali odborníci v APM Automotive.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!