Ztráta výkonu, rozsvícená kontrolka motoru u vozu Volkswagen Golf VI

10. června 2024, 16:23

U některých vozů Volkswagen Golf VI se mohou vyskytnout problémy se ztrátou výkonu. Odborníci značky HELLA radí, co v takových situacích dělat.

kryt hlavy válců VW

U vozidel Volkswagen Golf VI s motorem 1.6 TDI Common Rail z let 2009–2015 může nastat situace, že vozidlo nemá výkon a v řídicí jednotce se objeví kód závady p2563 – regulátor tlaku přeplňování / snímač polohy, neplatný signál.

U výše uvedených vozidel může dojít ke snížení výkonu motoru, v důsledku čehož se rozsvítí kontrolka check engine na přístrojové desce. Do paměti závad se uloží chybový kód P2563. Tento chybový kód indikuje problém se spínáním turbodmychadla, protože regulátor plnicího tlaku již nedosahuje své nastavené polohy. V tomto případě je třeba věnovat zvláštní pozornost podtlakovému systému pro spínání turbodmychadla.

Při odstraňování závad v oblasti regulace podtlaku je proto třeba zkontrolovat těsnost celého systému. Pokud diagnostika nezjistí žádné závady v periferním zařízení, může být možnou příčinou netěsnost ventilu regulace tlaku (odlučovače) ve víku hlavy válců.

Kvůli závadě na odlučovači nelze správně nastavit tlak v klikové skříni.

Pro další kontrolu doporučujeme následující postup:

  • připojte hadici ke konektoru (viz obr. A) na krytu hlavy válců
  • vytvořte podtlak pomocí ruční vývěvy

Pokud se nevytvoří podtlak nebo se vytvořený podtlak neudrží, znamená to závadu na odlučovači. V takovém případě vyměňte kryt hlavy válců. I v tomto ohledu je třeba dodržovat pokyny výrobce vozidla pro údržbu a opravy!

Po odstranění příčiny závady je třeba vymazat paměť chyb a provést zkušební jízdu.

POZOR! Vždy dodržujte servisní pokyny výrobce vozidla!

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!