Udržitelnost kompresorů řeší setkání COP21 v Paříži

23. února 2017, 12:52

Rob Jenkinson, ředitel korporátního oddělení pro udržitelnost SKF, říká, že dohoda dosažená v Paříži musí nyní vést k legislativním krokům – zavádějící praktická opatření, která omezí budoucí nárůsty teploty na méně než 2 stupně C.

Avšak „Pařížský efekt“ ještě nebude úplně citelný. A co se týká kompresorů chladiv, je zde mnohem důležitější tzv. Montrealský protokol. Vstoupil v platnost v roce 1989 – se záměrem zvrátit poškození ozónové vrstvy stažením chladiv HFC a HCFC.

Některá stažení dohodnutá v Montrealu a na následujících setkáních nyní vstupují v platnost. Například chladivo R134A bude od příštího roku v některých regionech a oborech zcela zakázáno s tím, že musí být nalezeny alternativy: jedna potenciální náhrada, chladivo známé jako R-1234yf, se v současnosti zvažuje.

Ti, kteří se předtím na tuto legislativu nepřipravovali, jsou nyní pod tlakem konečného termínu. Pravidla se dotknou veškerého používání kompresorů pro chlazení – od klimatizačních jednotek pro automobily až po nemocniční chladicí systémy.

Souběžně s tím se očekává fungování klimatizačních systémů s vyšší energetickou účinností – a na to je také cíleno. Jedním řešením, které společnost SKF vyvinula pro odstředivé kompresory klimatizací, je jejich bezolejové provedení. Nicméně používání magnetických systémů odstraňuje potřebu oleje – a zvyšuje účinnost až o 10%.

Související články

SKF radí: Při montáži nové poloosy je nutná i výměna spojovacího prvku
SKF radí: Při montáži nové poloosy je nutná i výměna spojovacího prvku

U vozidel VW Multivan V a Transporter V může po výměně poloosy dojít k jejímu předčasnému selhání. Společně s firmou SKF se pokusíme tento problém popsat a poradit, jak mu předejít.

Novinky firmy SKF – 01/2017
Novinky firmy SKF – 01/2017

Prostřednictvím tohoto článku Vás SKF v pravidelné měsíční komunikaci informuje o novinkách a dalších zajímavostech týkajících se automobilových náhradních dílů SKF. Cílem je přinášet Vám aktuální a relevantní informace, díky kterým můžete zlepšovat svoje znalosti a konkurenceschopnost.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!