Bosch v České republice pokračuje v růstu

25. května 2017, 10:34

Bosch, přední světový dodavatel technologií a služeb, ukončil fiskální rok 2016 v České republice s konsolidovanými tržbami v hodnotě 786 milionů eur (21,2 miliardy korun), což ukazuje na dvouciferný růst o 13,3 procent oproti předcházejícímu roku. Celkové čisté tržby včetně dodávek ostatním společnostem Bosch a nekonsolidovaným legálním entitám ve výši 1,87 miliardy eur (50,6 miliardy korun) představují v porovnání s předchozím rokem více než 5,7procentní nárůst.

 

Pozitivní vývoj v oblasti prodeje, zaměstnanosti a investic

„Skupina firem Bosch si vede v České republice dobře a roste ve všech klíčových obchodních oblastech,“ uvedl Milan Šlachta, reprezentant Bosch Group v České republice, během výroční tiskové konference v Praze. „Rok 2016 byl pro Bosch úspěšný, a kromě jiného jsem také rád, že jsme mohli oslavit výročí 25 let od návratu společnosti do České republiky otevřením nového sídla. Nová centrála v Praze symbolizuje naši dlouhodobou a úspěšnou přítomnost na trhu a důvěru v další budoucnost,“ dodal. Společnost Bosch zvýšila v roce 2016 kapitálové výdaje o více než 30 procent a investovala přibližně 100 milionů eur (2,7 miliardy korun) především do svých místních výrobních závodů zaměřených na automobilový průmysl. Počet zaměstnanců působících v šesti entitách Bosch se k 31. prosinci 2016 zvýšil o 500 na více než 8.500. Očekává se, že v roce 2017 dojde k dalšímu růstu.

Vzhledem k vyhlídkám na útlum ekonomiky a geopolitické nejistoty, očekává světový dodavatel technologií a služeb v roce 2017 nárůst svých tržeb o 3 až 5 procent. A i přes výrazné investice do zajištění budoucnosti nastavila společnost Bosch výsledky prorůstově. „Dnešní obchodní úspěch nám poskytuje volnost formovat svět zítřka,“ řekl Dr.Volkmar Denner, předseda představenstva Bosch. „Jako lídr v inovacích formujeme a řídíme transformaci,“ dodal Denner. Hlavními body této transformace jsou změny v oblasti mobility a konektivity internetu věcí (IoT). Do roku 2020 budou všechny elektronické produkty Bosch vybaveny funkcí konektivity. Klíčem k tomu je umělá inteligence (AI). V následujících pěti letech bude Bosch investovat 300 miliónů eur do svého vlastního centra pro umělou inteligenci.

Související články

Bosch vylepšuje tržby ve všech obchodních oblastech a regionech
Bosch vylepšuje tržby ve všech obchodních oblastech a regionech

Skupina firem Bosch Group zahájila nový obchodní rok úspěšně. Tržby stouply v prvním čtvrtletí o téměř 12 procent a 11 procent po očištění o vliv směnných kurzů. V prvních třech měsících 2017 všechny oblasti a regiony vzrostly, některé z nich výrazně.

Studie Bosch: Efekt propojených vozidel 2025
Studie Bosch: Efekt propojených vozidel 2025

Moje auto, můj hrdina: co zvládne propojené vozidlo v ulicích budoucnosti

Mobilita zítřka
Mobilita zítřka

Bosch a Daimler společně pracují na tom, aby posunuli vpřed vývoj v oblasti řízení plně autonomních vozidel, bez řidiče. Obě firmy se nyní dohodly na založení vývojové aliance, která si klade za cíl vytvořit systém, díky kterému se plně autonomní (SAE – úroveň 4) vozidla bez řidičů (SAE – úroveň 5) stanou v ulicích měst […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!