Společnost Varroc získala titul Dodavatel pro Auto roku 2018

1. února 2018, 15:53

Společnost Varroc Lighting Systems získala prestižní certifikát Dodavatele pro Auto roku 2018 v České republice. Toto uznání vyhlašuje každoročně Sdružení automobilového průmyslu pro firmy, které dodávají komponenty pro vítězný vůz.

Světla Varroc Lighting Systems svítí na cestu autu roku 2018 Na vývoji a konstrukci obou lamp pro Škodu Karoq pracovalo vývojové centrum společnosti Varroc Lighting Systems v Ostravě. Zkušeným designérům a konstruktérům se podařil moderní design automobilu skloubit se špičkovými světelnými technologiemi.

Zadní svítilna je tak kombinací jak klasických žárovkových, tak moderních LED technologií. Obrysová funkce pak následuje moderní trendy v osvětlení vozu. Homogenního vzhledu se podařilo dosáhnout díky použití difúzních „mléčných“ materiálů. Pro škodovku typický prvek českého křišťálu na zadní lampě zastupuje nasvícený filtr s krystalickým efektem, který tvoří velmi efektní detail zadní lampy.

Světla Varroc Lighting Systems svítí na cestu autu roku 2018Sebevědomý výraz Autu roku 2018 v České republice propůjčují ostře řezané světlomety s mlhovými světly, které jsou umístěny na úrovni masky chladiče, což potvrzuje terénní charakter Škoda Karoq. Světlomety nabízejí v základní verzi kromě žárovkových funkcí také LED DRL (daytime running light). Ve vyšší variantě se pak jedná o FULL LED světlomety s AFS funkcionalitou (Adaptive Frontlight Systém – systém řízení předních světlometů).

Světla Varroc Lighting Systems svítí na cestu autu roku 2018

AFS pracuje v sedmi režimech, kdy prostřednictvím ovládání svazku potkávací funkce, odbočovacího světla integrovaného do mlhové funkce a statického přídavného odbočovacího světla optimálně osvětlí vozovku i s okolím a přizpůsobí osvětlení vozovky různým jízdním situacím v závislosti na jízdních a povětrnostních podmínkách. 

Díly, které se vyrábí ve Varroc Lighting Systems přitom nenese jen vítězný vůz, ale i další dva automobily přihlášené do soutěže. Pro Ford Fiesta společnost dodává přední světlomety a zadní svítilny. Další z nominovaných vozů, Citroën C3 Aircross, odebírá z výrobní linky denní svítilny.

Cílem vyhlašování Dodavatele pro Auto roku v České republice je propagace nejnovějších modelů automobilů a spolu s nimi i inovativních technických řešení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!