Mobilní aplikace TEXTAR s katalogem brzdových destiček

26. února 2018, 14:19

V dnešní době je extrémně obtížné zorientovat se mezi všemi typy modelů aut. Každý z nich však vyžaduje systematickou údržbu, k níž je nutný také rychlý přístup k příslušným náhradním dílům. Jak tuto situaci vyřešila firma TEXTAR?

Nová mobilní aplikace Textar

Inženýři společnosti TEXTAR již mnoho let spolupracují se všemi automobilovými koncerny již ve fázi návrhu automobilů. Někdy se použité brzdové destičky nebo kotouče na stejném modelu liší tvarem, rozměry nebo typem použitých materiálů. Důvodů může být mnoho, například silnější motor, zvýšená pohotovostní hmotnosti nebo dokonce specifika místního trhu.

„Katalog pro aftermarket připravujeme na základě znalostí získaných během spolupráce s automobilovými koncerny. Stává se, že dokonce již několik měsíců po zahájení výroby daného modelu vozu jsou provedeny úpravy brzdového systému, které musíme co nejdříve zahrnout do naší nabídky.“ – říká Andrzej Sławiński, technický poradce značky TEXTAR. „O těchto změnách musíme okamžitě informovat naše distributory a servisy. S aktualizací těchto dat nám momentálně pomáhají moderní digitální technologie.“

S takto dynamicky se měnícím vývojem je obtížné si představit publikování stále nových papírových verzí katalogu. Až do včerejška je nahrazoval počítač, dnes k tomu slouží všudypřítomný smartphone. Díky vestavěné funkci fotoaparátu stačí pořídit snímek demontované brzdové destičky a originální aplikace Brakebook najde odpovídající číslo TEXTAR. Vyhledávač funguje také na základě naskenovaného čárového kódu, třeba i od jiného výrobce.

Tyto funkce mohou velmi ulehčit výběr správného dílu, protože brzdová destička konkrétního typu auta se může nepatrně lišit. Automechanik tak neztrácí nervy a čas, pokud by obdržel nesprávný díl. Aplikace také poskytuje podrobné informace o výměně a všech součástkách, které jsou pro ni potřebné.

TEXTAR se neodchýlil od tradičních katalogů, přičemž rozdíl je v tom, že je zpřístupňuje online pro individuální tisk. Současně můžete využít přístup k databázím, jako je např. TecDoc. Nejpohodlnější formou je však aplikace Brakebook pro multimediální zařízení, která již získala status základního zdroje informací.

V každém případě TEXTAR poskytuje jednou týdně bezplatné aktualizace své nabídky. Nemusíte přitom myslet na stahování nových souborů, všechna data uložená na firemních serverech jsou k dispozici v reálném čase.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!