Inovační typy LED diod svítí v luxusní limuzíně

8. dubna 2018, 22:21

Výrobce vozů Audi využívá odborné znalosti společnosti Osram. Oslon Compact PL pro adaptivní přední osvětlení je instalována ve voze Audi A8 poprvé. Oslon Black Flat S ve své 3 čipové verzi poskytuje rozšířený rozsah paprsku. 

Výrobce vozů Audi z Ingolstadtu se spoléhá na odborné znalosti společnosti Osram Opto Semiconductors v předním osvětlení své nové vlajkové lodi
Fotografie: Audi

Inovační charakteristikou předních HD-matrix světlometů vozu Audi A8 je to, že vůbec poprvé jsou LED diody Oslon Compact PL uspořádány ve dvou řadách. V důsledku toho jsou ostatní účastníci silničního provozu ještě přesněji ohraničeni světelným paprskem a nejsou oslňováni. Oslon Compact PL má elektricky izolovaný tepelný kontakt.

S použitím vhodných desek plošných spojů (PCB) lze značně zlepšit odvod tepla, což vede k vyššímu světelnému toku. Současně umožňuje technologie symetrických čipů bez výřezů (notchless) účinnější optické systémy. Po uvedení na trh na konci roku 2017 se používá poprvé v novém voze Audi A8 jako adaptivní dálkový a tlumený paprsek.

Řada Oslon Black Flat S, která se také vyznačuje technologií notchless čipů a také slaví svou premiéru, je nyní instalována ve voze Audi A8 poprvé ve své 3 čipové verzi. Individuálně ovladatelné čipy umožňují přizpůsobení paprsku světla konkrétní situaci, např. při jízdě ve městě nebo na dálnici, což zvyšuje vizuální komfort.

Oslon Compact PL pro adaptivní přední osvětlení je instalována ve voze Audi A8 poprvé, Oslon Black Flat S ve své 3 čipové verzi poskytuje rozšířený rozsah paprsku, a prověřené a vyzkoušené řešení Topled se používá ve světlech pro denní svícení sedanu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!