Nové IRED diody pro zvýšení bezpečnosti

20. dubna 2018, 11:49

Osram rozšiřuje svou produktovou řadu Oslon Black pro infračervený rozsah o šest nových automobilových infračervených diod (IRED).

Nové produkty skupiny Oslon Black nabízejí působivou pulzní zatížitelnost až 5 A
Foto: Osram

Verze 850 nm jsou určeny pro venkovní aplikace, jako je noční vidění, ochrana chodců, rozpoznávání terénu a detekce jízdního pruhu. Nové verze 940 nm jsou vhodné především pro vnitřní aplikace v automobilovém průmyslu, jako je monitorování řidiče, detekce obsazení sedadla a rozpoznávání gest. Díky různým vlnovým délkám a čočkám tyto produkty pokrývají širokou škálu požadavků zákazníků a mohou být provozovány až při 5 A v pulzním režimu.

 Nové produkty vykazují vysoký maximální pulzní proud až 5 A v porovnání s 3 A u předchozích produktů. IRED jsou obzvláště jasné, s optickým výkonem až 2,0 W v nepřetržitém provozu. Verze šesti nových IRED jsou k dispozici v různých vlnových délkách a vyzařovacích úhlech.

Kamera zachytí stav řidiče (ospalost, rozptýlení) a předá tyto informace do systému
Foto: Osram

Vysoké optické pulzní výkony a široký nabízený rozsah integrovaných čoček umožňují návrhářům systému vybrat správnou IRED pro prakticky jakoukoli aplikaci bez nutnosti instalace sekundární optiky. Infračervené zdroje světla v rozmezí vlnových délek < 900 nm vnímá lidské oko jako červenou záři. Tato červená záře je do značné míry potlačena při 940 nm.

Stejně jako zbytek skupiny Oslon Black, nové IRED nabízejí mimořádný výkon, dlouhou životnost a vynikající tepelné vlastnosti. „S touto produktovou řadou ve skupině Oslon Black můžeme pokrýt všechny osvětlovací aplikace na bázi IRED uvnitř a vně vozu. Ukázkový výkon a kompaktní rozměry IRED poskytují inženýrům maximální volnost návrhu a koneční zákazníci profitují z nové úrovně bezpečnosti na silnicích“, říká Walter Rothmund, ředitel marketingu ELS v Osram Opto Semiconductors.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!