Bosch se dívá do budoucna optimisticky

7. května 2018, 16:29

Také v roce 2018 usiluje Bosch o další růst navzdory náročnému hospodářskému klimatu. Po dosažení rekordních výsledků v roce 2017 Bosch Group očekává, že v roce 2018 navýší prodej o 2 až 3 procenta. Do budoucna se Bosch soustředí na mobilitu lidí a zlepšování kvality ovzduší.

V prvních třech měsících prodej vygenerovaný společností odpovídal vysoké úrovni za stejné období loňského roku, a dokonce se zvýšil o asi 5 procent po zohlednění vlivu směnných kurzů.

Předseda představenstva společnosti Bosch Dr. Volkmar Denner vidí zlepšování kvality života a přispívání k přátelskosti vůči ekologii a klimatickým podmínkám jako hlavní bod agendy Bosch: „Naše motto ‚Stvořeno pro život‘ je naší motivací pro vývoj nejlepších možných technologií pro ochranu životního prostředí. Chceme udržovat mobilitu lidí a současně přitom zvyšovat kvalitu ovzduší.“ Aby se přeprava s nulovými emisemi stala skutečností, investuje společnost ohromné prostředky, a to jak do zajištění úspěchu elektromobility na trhu, tak i do zdokonalování spalovacího motoru.

Inovativní dieselová technologie Bosch

„Inovativní dieselová technologie“: dosud nevídané emise NOx

Společnost Bosch nyní dosáhla průlomu v dieselové technologii: pomocí nové dieselové technologie vývojáři v Bosch úspěšně snížili emise NOx na jednu desetinu zákonem stanoveného limitu. Zkušební vozidla vybavená vylepšenou technologií nevypouštějí v průměru více než 13 miligramů NOx na kilometr, neboli mnohem méně než 120 miligramů, které budou povoleny po roce 2020. „Diesel má budoucnost. Zůstane nedílnou součástí řešení mobility zítřka,“ uvedl předseda představenstva společnosti Bosch.

Rok 2017 v přehledu: rekordní prodej a zisky

Rok 2017 byl pro Bosch mimořádně dobrý. Společnost dosáhla prodeje ve výši 78,1 miliardy eur. To představuje nárůst o 6,8 procenta, nebo o 8,4 procenta po zohlednění vlivu směnných kurzů, což celkově znamená přibližně 1,2 miliardy eur. K těmto pozitivním výsledkům přispěly všechny obchodní oblasti. Jak prodej, tak zisk byly nejvyšší v historii společnosti.

Prodej Bosch 2017 podle skupin

Elektromobilita: snaha o vedoucí postavení na trhu

Bosch neúnavně pracuje na dosažení průlomu v oblasti elektromobility. V roce 2017 získal 20 kontraktů na výrobu elektrických pohonných systémů v celkové hodnotě 4 miliardy eur. Od roku 2020 Bosch očekává nástup masového trhu s elektrickými vozidly a dal si za cíl stát se na tomto trhu vedoucím hráčem.

Automatizované řízení: od prodeje součástí až po systémová řešení

Bosch také výrazně pokročil v přechodu na automatizovanou jízdu. Již v roce 2019 očekává v oblasti asistenčních systémů pro řidiče dosažení prodeje ve výši dvou miliard eur. Bosch roste rychleji než trh, který v letošním roce očekává nárůst ve výši 20 procent. Například u prodeje radarových a video senzorů Bosch se očekává nárůst o 40 procent.

Automatizované řízení Bosch

Propojené řízení: vstup do podnikání v oblasti sdílené jízdy

Propojená mobilita je dalším trhem, kde Bosch očekává významné obchodní aktivity. Podle předpokladů dosáhne celosvětově do roku 2022 hodnota tohoto trhu 140 miliard eur. Do roku 2025 bude na silnicích po celém světě propojeno více než 450 milionů vozidel. Firma Bosch vstoupila do podnikání v oblasti sdílené jízdy prostřednictvím akvizice americké start-upové společnosti Splitting Fares (SPLT).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!