Valeo bude spolupracovat se Středočeským krajem

22. října 2018, 15:58

Společnost Valeo podepsala Memorandum, podle kterého bude investovat do areálu bývalého letiště Milovice – Boží Dar v následujících 10 letech 100 milionů korun. Na testovacím polygonu má ve spolupráci s tuzemskými technickými univerzitami vzniknout rozsáhlé zázemí pro testovací inženýry a techniky.

Valeo podepsalo Memorandum o spolupráci se Středočeským krajem a městem Milovice

„Kraj oceňuje rozhodnutí skupiny Valeo investovat v Milovicích. Společnost je významným zaměstnavatelem středočeského regionu, zaměstnává více než 2.200 pracovníků v lokalitách Rakovník a Žebrák. Během následujících deseti let Valeo Autoklimatizace plánuje do oblasti letiště Milovice přesunout významné výzkumné a vývojové aktivity. Nové zaměstnání by zde tak mohly najít desítky lidí, především vysoce kvalifikovaní inženýři, technici pro úpravu vozidel, testovací řidiči i pracovníci pro správu a údržbu areálu,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

„Pro skupinu Valeo je podepsání tohoto memoranda nesmírně důležitým milníkem na cestě k dlouhodobému kontraktu se Středočeským krajem. Dnešní podpis memoranda je klíčový okamžik, který jsme velmi dlouho a pečlivě připravovali,“ říká Leoš Dvořák, generální ředitel pražského vývojového centra Valeo, které zde má testovací polygon. „Umožní nám více investovat do zlepšení testovací infrastruktury, díky čemuž zde budeme moci v mnohem větší míře testovat nejmodernější systémy pro autonomní auta. Nejenže to přinese další vysoce kvalifikované pracovní pozice, zároveň to zvýší prestiž a důležitost nejen pražského vývojového centra v rámci skupiny Valeo, ale zároveň i celé České republiky v oblasti autonomních vozidel,“ dodává Leoš Dvořák.

„Město Milovice má zájem na dlouhodobém stabilním rozvoji areálu bývalého vojenského letiště. Má proto i zájem na stabilizaci užívání vyčleněného území skupinou Valeo pro účely testování moderních technologií pro automobilový průmysl, které je šetrné k životnímu prostředí a zatraktivňuje lokalitu a přináší dlouhodobě pracovní místa a přiměřenou ekonomickou aktivitu do oblasti,“ dodal Ing. Milan Pour, starosta města Milovice.

Skupina Valeo, investuje 12 % svého světového obratu do vědy a výzkumu. Zaměstnává více než 4.500 zaměstnanců v České republice, z toho 700 ve vědě a výzkumu. Skupina Valeo je jedničkou na světovém trhu v oblasti vývoje parkovacích asistenčních systémů a integrace senzorů do automobilů. Vyvíjené technologie nepřetržitě testuje v laboratořích a na testovacím polygonu na bývalém letišti Milovice – Boží Dar, na němž zamýšlí vybudovat rozsáhlé zázemí pro testovací inženýry a techniky, a to ve spolupráci s tuzemskými technickými univerzitami. Současné testování na Letišti Milovice je možné jen pro některé typy testů a pro jiné typy potřebuje Valeo opravit a rozšířit zpevněné povrchy a vybudovat infrastrukturu. Do budoucna Valeo uvažuje navíc o přesunu a rozvoji významných výzkumných a vývojových aktivit do oblasti Milovic.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!