Společnost KYB byla vyznamenána Toyotou

22. října 2018, 16:48

KYB Corporation obdržela ocenění od Toyoty Motor Corporation za vývoj originálních technologií. Ocenění bylo předáno během slavnostní ceremonie v červnu a týká se vývoje tlumičů pro nový model Toyota Corolla Sport. Nově použitá technologie výrazně přispěla k lepším jízdním vlastnostem vozidla.

Podvozek nového modelu Toyota Corolla Sport

Nová Corolla Sport byla oficiálně představena v Japonsku. Její závěsy kol vepředu tvoří vzpěry Mac Pherson a na zadní nápravě jsou použité závěsy se zdvojenými rameny. Toto je první model Toyoty s předním pohonem využívající tyto speciálně nastavitelné tlumiče s regulací pomocí selenoidu- Adaptive Variable Suspension (AVS) systém. AVS dokáže regulovat tlumící sílu na tlumiči každého kola zvlášť, a tím se ideálně přizpůsobit rozdílným jízdním podmínkám daného povrchu.

Tyto nové KYB tlumiče dokáží ideálně optimalizovat tlumící sílu při nízkých rychlostech, reagují již od začátku a při vyšších rychlostech poskytují perfektní ovladatelnost a velmi dobrý jízdní komfort. Díky tomu se výrazně omezují náklony karoserie během zatáčení, a výrazně se zvýší bezpečné ovládání vozidla během náhlé změny směru jízdy. Je zde také možnost přepnutí na sportovní režim, kde ještě více vyniknou jízdní vlastnosti vozidla a stabilita.

Tlumiče KYB pro nový model Toyota Corolla Sport

Než se tlumiče dobraly své finální konfigurace, byly podrobeny 600. různým testům, využívající různé kombinace ventilkových systémů, různých druhů olejů a podobně. Pak se konečně nastavila ideální kombinace nastavení vhodná pro toto vozidlo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!