Nové pracovní svítilny značky Philips

29. října 2018, 11:15

Lumileds Poland, výhradní, licencovaný výrobce a distributor osvětlení do automobilů značky Philips, nabízí profesionální pracovní svítilny, které již mnoho let nacházejí široké využití v automobilových dílnách. Na veletrhu Automechanika ve Frankfurtu byly prezentovány tři nejnovější modely RCH5S, RCH25 i PJH10.

Lumileds systematicky modifikují a rozšiřují řady pracovních svítilen značky Philips. Ke změnám dochází především ve využívaných technologiích – dnes jsou standardním zdrojem světla výkonné LED diody, kdy je nepraktický síťový kabel zastoupen bezdrátovým napájením. Neméně důležitá je ochrana samotné konstrukce před specifickými podmínkami panujícími v dílně. Navíc nové pracovní svítilny Philips obsahují řadu funkcí, které mechanik využije při své každodenní práci.

Většina svítilen, které jsou nabízené na trhu, je vybavena dvěma typy svícení – maximálně jasný Boost nebo „ztlumený” EcoMode. Nové nabídky firmy Philips nabízejí více elastické řešení, např. v modelu PJH10 je možné způsob svícení regulovat postupně v rozsahu od 100 do 1.000 lumenů.

Další odlišující vlastností nových pracovních svítilen značky Philips jsou kvalitní LED diody s barevnou teplotou 6.000 K. Tím zajišťují efektivní osvětlení barvou podobnou přirozenému bílému světlu. Takovéto podmínky jsou nejvíce přirozené lidskému oku, což během práce ocení každý mechanik. A navíc součástí modelů Philips RCH5S a RCH25 je dodatečné bodové světlo.

Obě svítilny spojuje ještě jedno řešení – společná dokovací stanice. V případě modelu RCH5S plné nabití trvá méně než 2,5 hodiny, což umožňuje do 12 hodin plynulé práce v režimu EcoMode. U svítilny RCH25 jsou uvedené hodnoty 3,5 a 10 hodin, naproti tomu u PJH10 4,5 a 12 hodin. V tomto případě k napájení slouží micro USB kabel, což umožňuje ještě větší svobodu při jejím používání. Všechny konstrukce jsou vybaveny ukazatelem nabití akumulátoru.

Všechny modely pracovních svítilen značky Philips jsou vybaveny praktickým přichycením v podobě zabudovaného magnetu. Navíc u RCH5S a RCH25 můžeme využít háčku otočného o 360 stupňů.

Poslední vlastností každé pracovní svítilny Philips je konstrukce pláště. Na jednu stranu musí zajistit ergonomii používání, z toho důvodu je vyráběna z umělé hmoty garantující pevné držení v dlani, která je mnohdy zašpiněna mazivy a oleji. Na druhou stranu, samotný plášť musí být odolný proti takovémuto typu zašpinění. Navíc, v dílně může velice snadno dojít k jejímu polití, např. rozpouštěčem nebo k zanesení drobným prachem, který vzniká během broušení.

Nové pracovní svítilny značky Philips splňují nejvyšší stupeň krytí IP68.
Jiným druhem nebezpečí pro konstrukci může být upuštění svítilny, např. do kanálu. V takové chvíli musí být plášť odolný vůči udeření o tvrdou podlahu. Z toho důvodu splňují nové svítilny RCH5S, RCH25 a PJH10 mezinárodní normu IK09, která garantuje “bezpečný” pád nářadí z výšky 1,5 metru.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!