OSRAM převzal anglického výrobce osvětlení, vybavení a příslušenství automobilů

11. února 2019, 15:47

Společnost OSRAM potvrdila akvizici společnosti specializující se na výrobu osvětlení, elektroniky a příslušenství pro automobily. Tímto způsobem chce posílit svou pozici a nabídku pro aftermarket.

Koncern OSRAM převzal anglickou firmu Ring Automotive Ltd., která dosud působila pouze na aftermarketu. Německý výrobce doufá, že díky transakci bude schopen rozšířit svou nabídku na tomto trhu v Evropě a ve Spojených státech. Sortiment produktů Ring přesahuje rámec klasického osvětlení automobilů a doplňuje sortiment výrobků OSRAM (např. v segmentu automobilového elektronického příslušenství).

Koncern OSRAM převzal anglickou firmu Ring Automotive Ltd.

Společně s akvizicí společnosti Ring Automotive rozšiřujeme naši poprodejní nabídku a současně můžeme využít výhod stabilních distribučních kanálů ve Velké Británii. – uvedl Hans Joachim Schwabe, generální ředitel společnosti OSRAM Automotive.

Společnost Ring Automotive Ltd. zaměstnává 160 zaměstnanců a v roce 2017 dosáhla ročního obratu přibližně 40 milionů liber (přibližně 45,4 milionů USD).

Účastníci transakce se dohodli, že finanční podrobnosti nebudou zveřejňovat. K potvrzení akvizice je nutné získat souhlas antimonopolních úřadů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!