Koncern ZF uvažuje o převzetí další konkurence

8. března 2019, 16:52

Koncern ZF Friedrichshafen oznámil, že sonduje možnosti převzetí konkurenční společnosti WABCO, která se specializuje na výrobu dílů pro kontrolu a bezpečnost vozidel. Společnost WABCO je jedničkou na trhu s náhradními díly nákladních automobilů.

Koncern ZF zvažuje převzetí WABCA

Koncern ZF se připravuje na příchod éry autonomních nákladních automobilů, a proto chce rozšířit své současné aktivity. Firma agentuře Reuters prozradila, že vede rozhovory o možném převzetí jednoho z největších konkurentů na trhu a společnost WABCO tuto informaci potvrdila. Strany se však dosud nedohodly.

Společnost WABCO se specializuje na pokročilé asistenční systémy pro nákladní automobily a přívěsy, které jsou klíčovým prvkem při konstrukci autonomních technologií. Její příjmy v loňském roce činily 3,83 miliardy USD, přičemž zaměstnává kolem 15.000 lidí po celém světě.

Koncern ZF také nedávno zkoumal možnost převzetí švédské společnosti Haldex, která má zkušenosti s výrobou moderních brzdových systémů pro těžká vozidla. Tato akvizice se  nakonec neuskutečnila, což potvrzuje zvýšená aktivita při možném nákupu firmy WABCO. Odhaduje se, že trh s pokročilou asistencí řidiče a autonomními vozidly poroste z přibližně 3 miliard dolarů v roce 2015 na 96 miliard dolarů v roce 2025 a až na 290 miliard dolarů v roce 2035 (prognóza společnosti Goldman Sachs).

ZF a WABCO již měly příležitost spolupracovat v nedávné minulosti. Firmy společně vyvinuly moderní brzdový systém Evasive Manewr Assist. Možný nákup firmy WABCO by byl největší transakcí koncernu ZF od akvizice americké společnosti TRW.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!