Snímače ABS – novinka v nabídce firmy Textar

10. října 2019, 9:12

Již několik let je systém ABS nedílnou a zároveň povinnou součástí výbavy moderních aut. Firma Textar, jako specialista na brzdové systémy, na tuto situaci zareagovala tím, že do své nabídky dodala novou skupinu výrobků – snímače ABS.

Nabídku firmy Textar rozšířilo přes 300 referencí snímačů ABS. Jsou rozděleny do dvou základních typů: pasivní a aktivní (vyžadují napájení). Pasivní senzory lze měřit pomocí multimetru a aktivní senzory lze měřit pomocí k tomu určenému testeru nebo osciloskopu. Multimetr by mohl aktivní senzor poškodit. Výhodou aktivních senzorů oproti pasivním je to, že umožňují měření rychlosti kola hned po rozjezdu, a to v obou směrech. Konstrukce aktivního senzoru je menší a lehčí. Po roce 2002 je již většina automobilů vybavena aktivními senzory.

Etiketa každého balení snímačů má piktogram popisující kategorii produktu a informace se základními parametry. Je třeba si uvědomit, že do jednoho modelu vozidla se mohly montovat různé brzdové systémy a také snímače ABS. Ve správném výběru dílů může pomoci multimediální aplikace Brakebook s databází sériových čísel a čtečkou QR kódů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!