ZF Experience Day v Plzni – den plný nejnovějších technologií v mobilitě

25. června 2021, 11:50

Během ZF Experience Day měli novináři jedinečnou příležitost navštívit přední technologické centrum ZF Engineering Plzeň a prozkoumat tak vývoj nové generace automatických převodovek a elektromotorů. Pobočka ZF Engineering Plzeň, součást skupiny ZF Group, se rozrostla v jedno z největších inženýrských center, nyní již s více než 600 specialisty, kteří pracují na rozsáhlém produktovém portfoliu. Vrcholem návštěvy byly kalibrační jízdy na letištní dráze v Líních. Celý den byl ukázkou, jak se společnost podílí na vizi ZF – Next Generation Mobility.

ZF Experience Day 2021 Plzeň

Experience Day 2021 Plzeň

ZF Experience Day se konal v technologickém centru ZF Engineering Plzeň, člena skupiny ZF Group. Byl to den plný nejnovějších technologií v oblasti mobility a jedinečná příležitost prozkoumat vývoj nové generace automatických převodovek a elektromotorů.

Den začal prezentací o společnosti, technologiích a vizích, vedenou Dr. Mathiasem Eickhoffem, generálním ředitelem ZF Engineering Plzeň, a poté následovala prohlídka napříč odděleními, kde odborníci ZF představili, jak vývoj nových technologií v mobilitě probíhá. Během prohlídky navštívili novináři několik oddělení, která se zabývají vývojem a aplikací nejnovějších produktů pro elektrifikovaná vozidla. Zástupci tisku se také podívali do několika laboratoří, včetně největšího SW testovacího centra společnosti ZF s technologií „Hardware in the Loop“ a do zcela nového technologického centra s laboratořemi pro elektrické pohony, které bylo otevřeno v loňském roce.

„Experience Day byl skvělou příležitostí předvést a ukázat naši práci s nejnovějšími technologiemi v oblasti mobility. Jedním z našich zaměření je vývoj systémů pro elektromobilitu, kterou se snažíme dosáhnout redukce CO2 a přispět tak k lepšímu životnímu prostředí, což dokonale potvrzuje naši důležitost pro naplnění vize skupiny ZF Group,“ řekl Dr. Mathias Eickhoff, generální ředitel ZF Engineering Plzeň.

ZF Experience Day 2021 Plzeň

Druhá část dne pokračovala na testovací dráze na letišti v Líních. Uskutečnila se zde ukázka kalibrací pod vedením vedoucího týmu kalibračních inženýrů Pavla Dreslera. V nových modelech osobních automobilů zažili novináři proces testování a kalibrace automatické převodovky 8HP pro hybridní vozidla.

ZF Engineering v Plzni se podílí na vývoji konvenčních a elektrifikovaných pohonných jednotek založených na převodovkách 8HP a 8P společnosti ZF.

Automatická převodovka 8HP nabízí snadnější řazení mezi rychlostními stupni a velký celkový převodový poměr, který snižuje hluk a spotřebu paliva, zejména na dálnici. Má také možnost použití integrovaného elektrického čerpadla, a tedy možnost „plachtění“ s vypnutým motorem nebo možnost systému Start-Stop i při rychlostech kolem 20 km/h.

Automatická převodovka 8P je 8stupňová plug-in hybridní převodovka, která umožňuje výrazné snížení CO2 zároveň při současném zvýšení elektrického výkonu. Pro tuto 4. generaci 8HP převodovky je charakteristický vyšší výkon a vyšší účinnost. Díky modulární konstrukci může být nová 8stupňová automatická převodovka v budoucnu použita v elektrifikovaných variantách PHEV a MHEV, ale i v konvenčních variantách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!