Schaeffler Svitavy buduje nové centrum pro výzkum a vývoj se zaměřením na projekty v oblasti elektromobility

29. června 2021, 19:58

V Schaeffler závodě ve Svitavách vzniká nové centrum pro výzkum a vývoj (R&D) zaměřené na zdokonalování a vývoj hlavního produktu společnosti – Thermomanagement-Modul (TMM), a to také pro oblast elektromobility. Do konce roku 2024 by v něm mělo najít práci do 30 nových zaměstnanců.

Schaeffler výroba

Nové projekty v oblasti elektromobility

Nové centrum pro výzkum a vývoj ve Svitavách, které se buduje v souvislosti s rozvojem elektromobility, se tak bude zaměřovat nejen na výrobu, ale také na vývoj nové generace TMM pro potřeby elektromobilů. Celý proces výzkumu, vývoje a výroby modulu by tak již mohl být kompletně zastřešen v rámci svitavského R&D centra. Koncern se tak bude moci spolehnout na českou technologickou kompetenci v oblasti výroby tohoto produktu.

„Svitavský závod působí jako vedoucí závod skupiny Schaeffler pro výrobu termoregulačního modulu. Vybudováním nového R&D centra se nám kromě rozšíření kompetencí a rozvoje našeho hlavního produktu podaří získat nové projekty i pro oblast elektromobility a zabezpečit tak rozvoj a udržitelnost pro náš podnik,” říká Gabriel Michalec, ředitel společnosti Schaeffler Production CZ.

S budováním nového centra pro výzkum a vývoj je spojena i potřeba obsazení nově vznikajících pracovních míst. Pro projekty související s elektromobilitou plánuje Schaeffler ve Svitavách obsadit zejména inženýrské pracovní pozice. Prioritou proto i nadále zůstává intenzivní spolupráce s univerzitami.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!