Podívejte se na nebe! Zeppelin ZF přilétá do České republiky

15. září 2021, 10:12

Největší vzducholoď na světě – Zeppelin ZF bude létat na Prahou tento pátek a sobotu. Přiletí z Polska, kde 11. září zahájila let v Katowicích.

ZF Zeppelin vzducholoď

Přílet Zeppelinu do České republiky je velkolepá událost. Vzducholoď je delší než největší osobní Airbus a může na palubu vzít jen deset lidí. Vznáší se pomocí motorů a heliového balónu a může stát ve vzduchu na místě stejně jako helikoptéra. Tento víkend ji můžete spatřit nad českými městy (Praha, Plzeň, Klášterec nad Ohří, Stará Boleslav a Jablonec nad Nisou).

Organizátorem letů Zeppelinu je ZF – globální dodavatel řešení pro automobilový průmysl, která jsou vytvořena mimo jiné v České republice, ve výrobních závodech a inženýrských centrech.

Cesta přes Českou republiku Zeppelin ZF začne tento víkend na letišti Praha Letňany. V pátek (17. září) provede vzducholoď několik letů nad Prahou a také nad Plzní a Kláštercem nad Ohří. První let začíná v 9 hod.

V sobotu (18. září), také z letiště Praha Letňany, Zeppelin ZF poletí nad Jabloncem nad Nisou a Starou Boleslaví. Vzducholoď by měla být jasně viditelná téměř v každém bodě měst, která navštíví, a také na trase mezi nimi.

Lety Zeppelin ZF lze pozorovat na FlightRadar24, který ukazuje polohu vzducholodi na mapě v reálném čase. Stačí do aplikace zadat identifikační číslo „DLZNT“ přidělené vzducholodi ZF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!