Mnoho důvodů, proč si vybrat brzdové destičky Textar

22. listopadu 2021, 12:35

Na trhu existuje mnoho společností, které vyrábějí třecí materiály. Ve spleti nabídek je obtížné se rozhodnout pro konkrétní značku. Existuje však mnoho důvodů, proč se rozhodnout právě pro produkty Textar.

Široká nabídka produktů Textar

43 důvodů, proč Textar

Každý třecí materiál brzdových destiček je přizpůsoben požadavkům konkrétního modelu vozidla – složení třecích materiálů některých výrobků zahrnuje až 43 různých surovin! Receptury třecích směsí společnosti TMD Friction, vlastníka značky Textar, jsou již mnoho let považovány za nejlepší na trhu. Společnost vyvinula více než 334 unikátních třecích směsí pro osobní a nákladní automobily s použitím více než 200 různých surovin. Jsou neustále testovány, aby splňovaly nejvyšší standardy kvality, bezpečnosti a výkonu. Složení třecí směsi se navrhuje hned na začátku vývojového cyklu nové brzdové destičky. Při jejich vytváření společnost využívá své odborné znalosti, více než stoleté zkušenosti a úzkou spolupráci s výrobci vozidel. Díky tomu se naplní očekávání, pokud jde o součinitel tření, komfort brzdění a dopad na životní prostředí. Společnost TMD Friction je již řadu let průkopníkem ve vývoji a výrobě brzdových destiček, které neobsahují měď, jež může mít při uvolňování do okolního prostředí negativní vliv na nervový systém lidí a zvířat. Nejenže nepoužívá měď v nových výrobcích, ale vyřadila ji i z třecích směsí u starších výrobků.

43 důvodů, proč destičky Textar

300 000 důvodů, proč Textar

Při vývoji nejlepší brzdové destičky pro konkrétní vozidlo se provádějí rozsáhlé testy a zkoušky. Nejprve se na dynamometru TMD Friction zkontrolují parametry a účinnost třecí směsi. Dynamometrické testy umožňují ověřit všechny možné výkonnostní parametry brzdové destičky. U brzdění však existuje ještě jeden aspekt – pocit řidiče. Jak velký tlak na pedál je nutný k bezpečnému zabrzdění vozu? Je každý řidič schopen dostatečně sešlápnout brzdový pedál při nouzovém brzdění a ovládat vozidlo? Jak reagují brzdové destičky za mokra? Vydávají brzdy hluk, a pokud ano, jaký? Proto společnost TMD Friction provádí kromě testů na dynamometru také komplexní silniční testy, aby spolehlivě posoudila všechny vlastnosti nového třecího materiálu. Zkoušky se provádějí na veřejných silnicích i na zkušebních tratích a zahrnují sjezdy z kopce, zkoušky ams (10 po sobě jdoucích nouzových brzdění z rychlosti 100 km/h na 0 km/h), zkoušky výkonu a odolnosti v běžném provozu a mnoho dalších zkoušek. Každé nově vyvinuté brzdové destičky jsou podrobeny přísným testům, při kterých urazí až 300.000 km. To je jako osmkrát objet zeměkouli.

300 000 důvodů, proč destičky Textar

Zkušební postupy nejsou pro každou destičku stejné. Testy probíhají v úzké spolupráci s výrobci vozidel, kteří mají své specifické požadavky na výrobky. Tyto skutečnosti je třeba vzít v úvahu, než je součástka definitivně schválena a uvolněna do sériové výroby v jednom ze závodů společnosti TMD Friction rozmístěných po celém světě.

Brzdové destičky Textar 2521901

38 400 důvodů, proč Textar

S využitím vlastního testovacího vozového parku, který zahrnuje širokou škálu vozidel – od Fordu Transit Connect přes Porsche Macan až po nákladní automobil DAF CF75 – odpracuje celosvětový tým testovacích řidičů společnosti TMD Friction přes 38.400 hodin ročně. Právě oni testují výrobky v nejrůznějších podmínkách: na městských silnicích v běžném provozu až po sjezdy na klikatých a strmých silnicích v italských Alpách v průsmyku Stelvio. Jezdí v extrémně vysokých teplotách, jako například ve španělském městě Mojacar, nebo ve velmi nízkých teplotách, jako například v Laponsku. Testovací řidiči naše výrobky nešetří, aby se ujistili, že naše prémiové destičky značky Textar budou spolehlivě funguvat kdekoli a kdykoli.

38 400 důvodů, proč destičky Textar

275 důvodů, proč Textar

Aktivita v oblasti elektromobility je v současné době jedním z hlavních trendů a rozhoduje o tom, kdo stane v čele odvětví. TMD Friction se dlouhodobě podílí na trendu elektromobility, když vyrábí brzdové destičky pro BMW i8 s maximálním výkonem 275 kW, BMW i3 a modely Tesla S a X. Společnost TMD Friction byla jedním z prvních výrobců třecích materiálů, kteří v úzké spolupráci s výrobci vozidel vyvíjeli brzdové destičky pro vozidla nové generace. Pod značkou Textar navíc společnost nabízí nejširší sortiment brzdových destiček pro elektrická a hybridní vozidla na nezávislém trhu s náhradními díly (aftermarketu).

275 důvodů, proč destičky Textar

„Cílem společnosti TMD Friction je stát se předním dodavatelem inovativních technologií a budoucích trendů, jako je elektromobilita. Právě znalosti a zkušenosti jsou klíčové pro to, aby se společnost stala důvěryhodným partnerem výrobců moderních vozidel. Přestože máme v nabídce brzdové destičky určené speciálně pro tento typ vozu, nechceme u toho skončit. Neustále testujeme nová řešení s ohledem na specifické vlastnosti moderních vozidel. Do našeho výzkumu a vývoje investujeme 30 milionů eur. To nám umožňuje neustále rozvíjet nové nápady nejen pro prvovýrobu, ale také pro zákazníky na nezávislém trhu s náhradními díly. Jako dodavatel OE uplatňujeme tyto znalosti i u výrobků pro aftermarket. Jsme renomovaným světovým výrobcem třecích materiálů a snažíme se být nejlepší a první volbou pro výrobce automobilů, distributory a servisy, zvláště v oblasti elektromobilů,“ vysvětluje Clement de Valon, výkonný viceprezident pro aftermarket společnosti TMD Friction.

Destičky Textar

1,2 milionů důvodů, proč Textar

Společnost TMD Friction, celosvětový výrobce brzdových destiček a obložení, vyrábí každý den 1,2 milionu třecích výrobků. Díky tomu, že společnost TMD navrhuje, vyvíjí a testuje výrobky na vlastních zařízeních, má nad výrobním procesem plnou kontrolu. Společnost nastavuje nejvyšší světové standardy kvality, bezpečnosti, výkonu a komfortu brzdění. To zajišťuje spolehlivou a stálou kvalitu bez ohledu na to, kde se třecí součásti brzd vyrábějí. Díky mezinárodnímu týmu regionálních odborníků a prodejním kancelářím rozmístěným po celém světě – od Asie přes Evropu až po Ameriku – se společnost přizpůsobuje specifickým požadavkům trhu v různých regionech.

1,2 milionů důvodů, proč destičky Textar

Mnoho dalších ůvodů, proč Textar

Existuje ještě spousta dalších důvodů, proč si vybrat brzdové destičky Textar. Přehledně si je můžete prohlédnout ve videu níže.

O TMD Friction

Společnost TMD Friction, dceřiná společnost ve stoprocentním vlastnictví Nisshinbo Holdings Inc, je světovým lídrem v oblasti třecích materiálů pro automobilový průmysl a to jak pro OE tak pro aftermarket. Portfolio společnosti zahrnuje produkty pro osobní a užitkové vozy, ale také nabízí řešení pro sportovní vozy a průmysl. Společnost TMD Friction dodává na světový trh OE a aftermarket značky Textar, Mintex, Don, Pagid, Cobreq, Nisshinbo a Bendix. Kromě toho společnost TMD Friction vyvíjí a vyrábí třecí obložení pro průmysl pod značkou Cosid. Skupina má čtyři pobočky v Německu a další v Evropě, USA, Brazílii, Mexiku, Číně a Japonsku. Po celém světě zaměstnává 4.500 lidí.

Další informace naleznete na stránce www.tmdfriction.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!