Novinky společnosti Philips na veletrhu Automechanika 2022 ve Frankfurtu

19. září 2022, 14:42

Na mezinárodním veletrhu Automechanika, který se konal od 13. do 17. září ve Frankfurtu, se představily nejnovější produkty společnosti Philips. Jednalo se mimo jiné o retrofity (LED náhrady klasických halogenových žárovek), extrémně výkonné přídavné osvětlení pro terénní vozidla a také o novou generaci mimořádně oblíbených dílenských lamp.

Philips na veletrhu Automechanika 2022

Více světla s menší spotřebou energie – tak by se dala ve zkratce popsat skutečná LED revoluce, která již několik let probíhá prakticky po celém světě. Philips je jednou z předních společností v této oblasti a systematicky stanovuje nové standardy v oblasti základního, přídavného i dílenského osvětlení. Paradoxně se regulace na některých trzích stávají hlavní brzdou popularizace nejlepších řešení. Na tomto místě je třeba zdůraznit, že ani země EU dosud nevytvořily k této otázce společný postoj a pravidla v Česku a na Slovensku jsou spíše konzervativní než progresivní.

Ať je to jakkoli, vývoj technologií je nezastavitelný a novinky společnosti Philips, které se představily na letošním veletrhu Automechanika, ukazují obrovský potenciál inovativního myšlení.

Nové retrofity LED Philips Ultinon: Pro3022, Pro5100 a Pro9100

Během veletrhu Automechanika představila společnost Philips celkem tři nové modely retrofitů Ultinon, čili LED náhrad za tradiční automobilové žárovky. Jednalo se o modely Ultinon Pro3022 (nástupce modelu Ultinon Essential s prodlouženou zárukou na tři roky, čili 2 roky standardní záruky + 1 rok záruky navíc, a barevnou teplotou 6000 K), Ultinon Pro5100 (+160 % více světla, barevná teplota 5800 K) a Ultinon Pro9100 (+350 % více světla, barevná teplota 5800 K, pokročilý systém chlazení). Všechny nové modely Ultinon budou k dispozici jako náhrady za nejoblíbenější halogenové žárovky (včetně H1, H3, H4, H7, H11, HB3/HB4, HIR12) a také pro mlhová světla (H8/H16).

Nové retrofity LED Philips Ultinon

Musíme však upozornit, že tyto výrobky prozatím nemají schválení ECE pro provoz na českých a slovenských veřejných komunikacích a měly by být používány pouze mimo ně.

Nové přírůstky do řady pracovních lamp Philips Xperion 6000

Tyto novinky budou pravděpodobně zajímat nejen automechaniky. Společnost Philips uvádí na trh tři nové pracovní lampy z řady Philips Xperion 6000: Philips Flood, Flood Audio a Flood Mini. Všechny tři představují ve svém segmentu jedinečnou funkci inteligentního zoomu, přičemž model Flood Audio dokonce kombinuje funkci klasické svítilny s bezdrátovým reproduktorem. V každém případě kupující získá odolný a skvěle zpracovaný profesionální výrobek. Modely Philips Flood a Flood Audio mohou fungovat také jako powerbanka a model Flood Mini lze dovybavit funkcí Find My Deivice.

Přídavné osvětlení Philips Ultinon nejen pro off-roady

Vynikající světelný výkon, špičková kvalita zpracování a plné schválení pro silniční provoz – to jsou hlavní rysy nové řady přídavných světel Philips Ultinon Drive představené na veletrhu.

Přídavné osvětlení Philips Ultinon

Vrcholem nabídky je řada Ultinon Drive Performance. Zahrnuje dvě modelové řady – 7000 a 5100. Model Philips Ultinon Drive UD7050L se vyznačuje množstvím jedinečných funkcí. Nejzajímavější je off-road boost (pro použití mimo silnice), která zvyšuje výkon ze 4000 na 5300 lumenů a prodlužuje délku světla ze 480 na 520 metrů! Druhou originální novinkou je režim zahřívání, který se používá k odstranění sněhu a ledu ze svítilny, aby toku světla nic nebránilo.

Řada 5100 patří také k prémiovému osvětlení. Využívá dokonalé LED světlo, které může mít dosah až 500 m nebo pracovat v polohovacím režimu. Ultinon Drive 5100 se vyznačuje tím, že v polohovacím režimu může svítit klasickým jasným paprskem nebo vydávat oranžové světlo. Kupující řady 5100 si může zvolit tvar svítidel. K dispozici jsou dvě verze: LED lišta a tradiční kruhové světlo.

Philips Ultinon Drive Performance

Ve střední třídě nabízí společnost Philips řadu Ultinon Drive. Je ideálním příslušenstvím pro terénní vozidla, ale nejen pro ně. Snadná instalace a jasné bílé světlo se svítivostí až 400 metrů! Díky robustní jednodílné konstrukci s pokročilou technologií chlazení jsou lampy odolné vůči vodě, prachu, korozi a nárazům. Kromě základní verze LED lišty (ve třech délkách) jsou k dispozici také kulaté verze.

Philips Ultinon Drive

Nabídku doplňuje řada Ultinon Drive Value. V souladu se svým názvem se jedná o přídavné světlo nabízené za velmi příznivou cenu. Přesto si zachovává velmi dobré světelné a kvalitativní vlastnosti typické pro značku Philips.

Kompletní nabídku osvětlení pro automobily najdete na stránkách společnosti Philips.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!