ROWE Mineralölwerk GmbH – co firma nabízí?

14. listopadu 2022, 10:47

Společnost ROWE vyrábí inovativní a vysoce kvalitní maziva „Made in Germany“ od roku 1995. 300 zaměstnanců společnosti ROWE podává každý den špičkový výkon díky vášni, kterou cítí pro produkty, které vyrábějí. Právě díky lidem má dnes společnost ROWE na trhu své postavení. Základem úspěchu firmy je jejich odhodlání, know-how a ochota každý den posouvat hranice možností. Jak firmu ROWE vidí její zástupce Filip Dudzinski?

Výkon a orientace na zákazníka

Otevřením jedné z nejmodernějších továren na maziva v Evropě v roce 2014 jsme začali stanovovat nové standardy nejen pro sebe, ale i pro celé odvětví. Vždy dosahujeme nejvyšší kvality využitím našeho vlastního výzkumu a vývoje, zkušeností získaných ze závodů s naším týmem ROWE RACING a nejmodernějších výrobních technologií. Četná schválení, certifikáty a audity renomovaných výrobců automobilů a dalších průmyslových společností potvrzují, že produkty ROWE překračují i ty nejnáročnější standardy.

Značka ROWE nabízí celou řadu vysoce pokročilých výrobků, které jsou vždy vyráběny pomocí kontrolovaných udržitelných procesů. Zaměřujeme se především na motorové a chladicí kapaliny pro automobilový průmysl, ale nabízíme také mnoho maziv pro širokou škálu různých dalších použití. Výrobky ROWE jsou nyní k dostání ve více než 80 zemích celého světa a svými vynikajícími vlastnostmi přesvědčují každým dnem více a více lidí o své jedinečnosti.

U produktů však naše práce nekončí. Na zákazníky se zaměřujeme také ve všech dalších oblastech našeho podnikání – ať už jde o servis, prodej, marketing, logistiku nebo komunikaci. Jako rodinná společnost orientovaná na hodnoty jedná společnost ROWE vždy partnerským způsobem. Snažíme se zůstat flexibilní, abychom mohli v dynamickém tržním prostředí reagovat na přání našich zákazníků v každé situaci. Cílem společnosti ROWE je vytvářet dlouhodobé obchodní vztahy, které jsou vždy založeny na férovém přístupu a respektu.

Trvalá udržitelnost a orientace na budoucnost

Udržitelnost je nedílnou součástí naší firemní filozofie již od založení společnosti Michaelem Zehe. Jeho dcera, Dr. Alexandra Kohlmann, která s ním od roku 2016 společnost ROWE řídí, v této filozofii pokračuje. Proto se vždy chováme zodpovědně k lidem a přírodě a prozíravě jednáme pro udržitelnější budoucnost.

Hlavní závod ve Wormsu byl od počátku navržen a postaven s ohledem na udržitelnost. To je jasně vidět mimo jiné na více než 65 kilometrech unikátní sítě potrubí. Takzvané „vyhrazené linky“ se používají výhradně pro přepravu konkrétního produktu – šetří tak životní prostředí, protože není nutné zbytečně proplachovat potrubí. Kotle jsou v závodě Worms umístěny uvnitř, takže odpadní teplo se využívá k vytápění výrobních hal i k samotným výrobním procesům. Využívá se také odpadní teplo, které vzniká v závodě na výrobu tuků. Je to tak efektivní, že se můžeme v našich halách zcela obejít bez externího vytápění.

Významnou část elektřiny vyrábíme z obnovitelných zdrojů, například prostřednictvím vlastního fotovoltaického systému o rozloze 4.000 m² a kogenerační elektrárny umístěné přímo v našem závodě.

Výroba ve společnosti ROWE se vyznačuje nejmodernějším systémem řízení procesů a snahou o naprostou neutralitu CO2. Podporou různých projektů udržitelného rozvoje, které jsou certifikovány podle mezinárodně uznávaného zlatého standardu, předcházíme všem emisím, kterým se lze vyhnout. Kromě toho pracujeme udržitelným způsobem také s obaly: obaly produkované společností Palbo GmbH jsou přibližně z 20 % vyrobeny z recyklovaných materiálů. Továrna se navíc nachází v blízkosti našich výrobních závodů, což eliminuje dlouhou přepravu. Naše společnost je také certifikována podle norem DIN EN ISO 14001 a DIN EN ISO 50001.

Angažujeme se také v oblasti společenské odpovědnosti. ROWE podporuje nejen kulturní a společenské projekty, ale zaměřuje se také na propagaci sportu.

Více informací o firmě ROWE naleznete na jejich webových stránkách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!