Společnost DENSO vyvinula kombinovaný startér-alternátor (ISG)

16. ledna 2023, 16:55

Kombinovaný startér-alternátor vyvinutý společností DENSO vyrábí elektřinu prostřednictvím motoru a jeho patentovaná technologie vinutí cívek zvyšuje účinnost a snižuje spotřebu paliva.

Denso startér-alternátor (ISG)

Kombinované startér-generátory (ISG) byly vyvinuty pro vozidla se spalovacími motory s technologií start/stop, aby nahradily tradiční kombinaci startéru a alternátoru. ISG je řešení, které vydrží vysoký počet startů moderních motorů.

Dalším cílem společnosti je vyvinout vysokonapěťový, kombinovaný, kapalinou chlazený startér-alternátor, který bude nejen startovat motor, vyrábět elektřinu pro nabíjení baterie a napájení elektrických systémů vozidla, ale také podporovat provoz motoru.

Vysokonapěťový kombinovaný startér-alternátor (ISG) značky DENSO v současné době používají společnosti BMW, Mini, Renault a Suzuki. V závislosti na použití je poháněn řemenem, který je napojený buď na pomocný systém nebo drážkovou hřídel přímo z převodovky a vyrábí třífázový střídavý proud o vysokém napětí. ISG rovněž využívá SC (ang. segment conductor) cívku, což umožnilo zmenšit rozměry dílů a zároveň maximalizovat účinnost. Díky tomu se jedná o jednotku s vysokým výstupním výkonem a extrémně malými rozměry.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!