Wolfspeed a ZF oznamují partnerství pro budoucí polovodičové součástky z karbidu křemíku

2. února 2023, 9:38

Společnost Wolfspeed, Inc., světový lídr v oblasti karbidu křemíku, a společnost ZF, globální technologická společnost umožňující mobilitu nové generace, dnes oznámily strategické partnerství, jehož součástí je vytvoření společné inovační laboratoře na podporu pokroku v oblasti systémů a zařízení z karbidu křemíku pro mobilitu, průmyslové a energetické aplikace.

Součástí partnerství je také významná investice společnosti ZF na podporu plánované výstavby nejmodernější a největší továrny na 200mm zařízení z karbidu křemíku na světě v německém Ensdorfu. Společná inovační laboratoř i továrna na zařízení Wolfspeed jsou plánovány jako součást významného projektu společného evropského zájmu (IPCEI) v oblasti mikroelektroniky a komunikačních technologií a podléhají schválení státní podpory Evropskou komisí.

„Tyto iniciativy jsou důležitým krokem k úspěšné průmyslové transformaci. Posilují Evropskou odolnost dodávek a zároveň podporují Evropskou zelenou dohodu a strategické cíle Evropské digitální dekády,“ řekl Dr. Holger Klein, generální ředitel společnosti ZF.

Wolfspeed a ZF spolupracují na výzkumném a vývojovém centru pro karbid křemíku
Součástí strategického partnerství je i společné výzkumné centrum v Německu, které se zaměří na výzvy spojené s e-mobilitou a systémy obnovitelné energie v reálném světě. Cílem spolupráce je vyvinout průlomové inovace v oblasti systémů, produktů a aplikací z karbidu křemíku, které pokrývají celý hodnotový řetězec od čipu až po kompletní systémy. K inovačnímu procesu budou přizváni další partneři spolupráce, čímž vznikne komplexní evropská síť inovací v oblasti karbidu křemíku.

Výzkumné a vývojové centrum se zaměří na inovace v oblasti systémů a zařízení z karbidu křemíku, které splňují specifické požadavky ve všech segmentech mobility, včetně spotřebitelských, komerčních, zemědělských a průmyslových vozidel, jakož i na průmyslových trzích a trzích s obnovitelnou energií. Spolupráce povede ke zlepšením, jako je vyšší účinnost, vyšší hustota výkonu a vyšší výkony pro řešení elektrifikace.

ZF investuje do továrny společnosti Wolfspeed na výrobu 200mm karbidu křemíku nové generace

Jak bylo oznámeno samostatně, společnost Wolfspeed plánuje vybudovat v německém Sársku plně automatizované, vysoce pokročilé zařízení na výrobu 200mm destiček. Společnost ZF hodlá tuto novou výstavbu podpořit významnou finanční investicí ve výši stovek milionů dolarů výměnou za kmenové akcie Wolfspeed. V rámci této investice bude mít společnost ZF v závodě menšinový vlastnický podíl. Společnost Wolfspeed si ponechá veškerá provozní a řídicí práva v novém závodě. Společnosti ZF a Wolfspeed již dříve oznámily strategické partnerství na rok 2019 s cílem vytvořit špičkové, vysoce účinné elektrické pohony s měniči na bázi karbidu křemíku a tyto nové iniciativy představují pro partnery další generaci inovací.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!