Zbrusu nová a ještě silnější – baterie Energy Bull DUAL POWER

12. července 2023, 10:14

Skupina Banner s radostí oznamuje, že letos v létě se na trhu objeví její baterie pro hobby a volný čas s novým určením. Nová Energy Bull DUAL POWER nalezne v budoucnu uplatnění nejen jako startovací baterie, ale i jako baterie pro palubní síť, takže bude nabízet variabilní možnosti použití.

Aktuální baterie Banner Energy Bull DUAL POWER

Energy Bull se řadí v sortimentu Banner k nejspolehlivějším produktům s nejdelší životností na trhu.

„Naše nejnovější odpověď pro outdoorové nadšence zní DUAL POWER. Sortiment jsme ustálili na šest nejprodávanějších typů s kapacitou od 60 Ah až do 230 Ah. Nabízíme tak přenosnou energii pro plachetnice, elektrické a motorové čluny, jachty, obytné vozy a karavany či pro kempování, takže maximálně pokrýváme potřeby naší cílové skupiny,“ pochvaluje si Andreas Bawart, obchodní ředitel společnosti Banner.

Kromě toho došlo k úpravě designu etikety a barvy víka baterie z důvodu použití recyklátu z modré na černou.

Široké možnosti využití

Doposud nacházela baterie Energy Bull uplatnění především na moři. Její nynější koncepce jako DUAL POWER znamená rozšíření možností použití – a to jak pro startování motorových člunů, tak i motorových jachet. Nové typy baterií se navíc hodí jako zdroje energie pro obytné vozy, při kempování nebo také jako zásobníky energie pro signalizační zařízení a solární panely či jako pohon invalidních vozíků.

Restart s přednostmi produktů s buvolí silou

Odolnost při cyklickém namáhání, snadné dobíjení a odolnost proti vibracím jsou jen některé z bezpočtu charakteristik pojících se se sortimentem Banner určeným pro volný čas. Díky použití čtyřkomorového víka a bezpečnostních šroubových spojů jsou baterie Energy Bull DUAL POWER zajištěné proti vytečení a provozně spolehlivé. Typy s konstrukční velikostí vhodnou pro osobní vozy jsou naprosto bezúdržbové a typy určené svými rozměry pro nákladní vozy jsou na údržbu nenáročné. Skříň z transparentního materiálu přispívá ke snadné kontrole stavu elektrolytu a na základě karbonových aditiv v materiálu desek lze garantovat snadné nabíjení. Díky solidním výkonům při studeném startu jsou nové baterie Energy Bull vhodné i pro většinu startovacích aplikací.

Tipy pro náležité nabíjení

Vedle správné údržby pomocníků pro volný čas je důležité především korektní nabíjení baterie. Pokud se baterie po delší dobu v řádu několika týdnů nepoužívá, může to mít nepříjemné následky. Vlivem samovybíjení a klidových proudů v baterii vzniká síran olovnatý, který v případě, že nedojde k okamžitému nabití, vytváří velké krystaly, což je proces, který se již nedá zvrátit, nebo jen pomocí vyššího nabíjecího napětí. Tím baterie ztrácí aktivní hmotu a snižuje se její výkonnost. Aby k tomu nedocházelo, nabízí společnost Banner vedle svého širokého programu produktů také nejmodernější nabíječky a příslušenství. Více informací najdete na stránkách BANNER.

Udržitelnost boduje u milovníků přírody

Již od dob založení firmy předává společnost Banner použité baterie k řádné recyklaci. V rámci svého výrobního procesu používá více než 95 % recyklovaného olova, takže se cenné suroviny vracejí zpět do výrobního cyklu.

„Ve skutečnosti dosahuje míra recyklace 100 %, takže je vyšší než u hliníkových plechovek, skla nebo starého papíru! Rovněž bateriové skříně, které vyrábíme, jsou z 80 % tvořeny polypropylenovým recyklátem. S naší recyklací olověných baterií jsme tedy v Evropě mistrem. To oceňují především vyznavači outdooru s výrazným vztahem k přírodě, na které cílíme mimo jiné s novou řadou Energy Bull DUAL POWER,“ vysvětluje Andreas Bawart.

Kromě toho pracuje společnost Banner intenzivně na dalším snižování uhlíkové stopy. Pustila se do rozšíření fotovoltaiky, která se dočká dalšího zvýšení výkonu o 1 mWp (megawatt-peak = elektrický výkon solárního panelu). Dále bude provedena rekonstrukce administrativní budovy v Leondingu. Kvůli minimalizaci energetické náročnosti budovy bude zrealizována nová fasáda a dojde k zateplení střechy.

„Naše investice považujeme za důležitý příspěvek k přechodu na nové zdroje energií. Na tomto přechodu se chceme nadále aktivně podílet,“ dodává Andreas Bawart ke strategii udržitelnosti, kterou skupina široce uplatňuje v praxi Banner.

Koncepce „DUAL POWER“ přináší řadu vylepšení produktu, přičemž cenová úroveň zůstává zachována. Nové typy produktů jsou od tohoto momentu k dostání u vybraných specializovaných prodejců a ve vybraných servisech.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!