Firmy ZF a Hon Hai (Foxconn) se spojily v oblasti podvozkových systémů pro osobní automobily

25. července 2023, 11:25

Firma ZF Friedrichshafen AG (ZF Group) a společnost Hon Hai Technology Group („Foxconn“) oznámily partnerství v oblasti podvozkových systémů pro osobní automobily v poměru 50:50. Jedná se o klíčový krok, jehož cílem je urychlit a rozšířit příležitosti v automobilovém průmyslu a dodavatelském řetězci u špičkových zákazníků. 

Společnost Foxconn získá 50% podíl ve společnosti ZF Chassis Modules GmbH, v jednotce skupiny ZF, která sdružuje montáž nápravových systémů osobních automobilů a jejíž hodnota podniku činí přibližně 1 miliardu EUR, což umožní strategické partnerství, které dále rozšíří příležitosti pro společnost ZF Chassis a rozšíří nové perspektivy společnosti Foxconn v automobilovém sektoru. Partnerství vzájemně využije své schopnosti a rozšíří nabídku produktů v oblasti spalovacích motorů a zejména elektrických vozidel (ICE/EV).

„Se společností Foxconn jsme získali silného strategického partnera, s nímž můžeme společnosti ZF Chassis Modules GmbH otevřít nové perspektivy a příležitosti,“ říká generální ředitel společnosti ZF Dr. Holger Klein. „ZF jako celosvětově aktivní dodavatel pro automobilový průmysl a Foxconn jako přední výrobce elektroniky se skvěle doplňují, aby společně otevřeli nové skupiny zákazníků a rozšířili svou přítomnost, zejména na rostoucích trzích. Tímto krokem realizujeme naši strategii růstu specifických oblastí podnikání společnosti ZF s podporou externích partnerů nad rámec současných možností.“

„Z tohoto partnerství jsem naprosto nadšený. Globální síť a know-how společnosti Foxconn v oblasti řízení dodavatelského řetězce, jakož i odborné znalosti, pečlivost a odhodlání, které přináší společnost ZF Chassis, povedou k úspěšné realizaci tvorby přidané hodnoty pro oba naše akcionáře,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Foxconn Young Liu. „Rádi bychom také prozkoumali další možnosti partnerství se skupinou ZF v širší oblasti dopravy a mobility.“

Hodnota podniku obchodní jednotky ZF činí přibližně 1 miliardu eur nebo více. ZF a Foxconn očekávají, že dohoda o společném podniku vstoupí v platnost do šesti až devíti měsíců od podpisu a po schválení regulačními orgány.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!