ZF slaví výrobu tří milionů elektromotorů

20. prosince 2023, 12:04

Společnost ZF vyrobila více než tři miliony elektromotorů, technologii používanou v elektromobilech po celém světě. ZF pokrývá široké spektrum elektrifikace vozidel: od čistě elektricky poháněných osobních automobilů a plug-in hybridů až po elektrické pohony pro užitková vozidla. Toto výrobní jubileum je symbolem neustálého snižování závislosti na čistě spalovacích motorech i úspěšného přechodu na elektromobilitu.

Roland Hintringer, vedoucí produktové řady elektromotorů ve společnosti ZF, vysvětluje: „Během pouhých 18 měsíců společnost ZF zdvojnásobila výrobu elektromotorů z necelého jednoho a půl milionu na tři miliony kusů. Díky vysoce automatizovaným, objemově flexibilním a modulárním systémům jsme schopni obsloužit naše globální zákazníky podle potřeby.“

Další inovace pro vyšší efektivitu a dojezd

Čísla výroby a prognózy jasně ukazují, že společnost ZF úspěšně pokračuje v transformaci směrem k elektromobilitě. Společnost ZF již oznámila, že pro sériovou výrobu vyvine bezmagnetický elektromotor I²SM – synchronní stroj se samostatným napájením s indukčním přenosem energie – který je na rozdíl od bezmagnetických koncepcí dostupných na trhu v současnosti jedinečně kompaktní a má nejvyšší hustotu výkonu a točivého momentu. Společnost ZF nedávno demonstrovala potenciál nového vývoje ZF pro další zvýšení účinnosti, a tím i dojezdu v elektromobilitě s elektrickým pohonem EVSys800: Prototyp je o 35 % lehčí než současné elektrické pohony a snižuje emise CO2 při výrobě a provozu o 20 %. Inovativní technologie statorového vinutí, nová koncepce chlazení a kompaktní konstrukce umožňují tyto významné optimalizační skoky.

Výrobní místa po celém světě

Společnost ZF již vyrábí elektromotory v Asii a Evropě a v současné době se instalují výrobní zařízení v Severní Americe. Společnost tak obsluhuje hlavní automobilové trhy v následujících lokalitách: Hangzhou a Shenyang (Čína), Pančevo (Srbsko), Schweinfurt (Německo), Trnava (Slovensko), Saltillo (Mexiko) a Gray Court (USA). Kapacita výrobních zařízení elektromotorů ve stávajících výrobních závodech se v současné době rozšiřuje, aby co nejlépe podporovala ambiciózní cíle zákazníků v oblasti udržitelnosti a ochrany klimatu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!