Spolupráce společností Goodyear a ZF na zlepšení řízení pohybu vozidla pomocí inteligentních pneumatik

11. ledna 2024, 9:22

Společnosti Goodyear Tire & Rubber Company a ZF oznámily úspěšnou integraci softwaru pro řízení pohybu vozidla pomocí inteligentních pneumatik.

Spolupráce přináší sadu inteligentních technologií pro pneumatiky Goodyear SightLine do ekosystému ZF cubiX® škálovatelného softwaru pro řízení pohybu vozidla, který koordinuje všechny dimenze dynamiky vozidla. To poskytuje další údaje o pneumatikách a vozovce do systému podvozku a umožňuje zlepšit jízdní vlastnosti s lepším komfortem, ovládáním a efektivitou.

„Goodyear SightLine prohloubí naše spojení se silnicí a rozšíří rozsah a hodnotu systému cubiX® tím, že podpoří éru softwarově definovaných vozidel,“ řekl Martin Fischer, člen představenstva odpovědný za divizi řešení podvozků společnosti ZF. „Připojením k našim ekosystémům se našim zákazníkům otevře řada možností, jak přizpůsobit a optimalizovat svá řešení v oblasti pohybu vozidel i inteligence pneumatik.“

Díky výzkumu, virtuální simulaci a testování v reálném provozu zjistily společnosti Goodyear a ZF potenciál integrovaného řešení pro zlepšení výkonu a bezpečnosti vozidel. Řešení Goodyear SightLine, které snižuje riziko hydroplaningu, dokáže včas odhalit částečný hydroplaning a nabízí doporučení pro optimální rychlost, aby se zlepšilo ovládání vozidla. Navíc při zjištění zvýšené intenzity hydroplaningu, vybaveného údaji o inteligenci pneumatik, je software cubiX navržen tak, aby dal pokyn aktuátorům podvozku k použití nápravných opatření a stabilizoval vozidlo.

Součinnost funkcí Goodyear SightLine a cubiX® navíc může zajistit lepší odezvu vozidla, přímější a plynulejší řízení, lepší odezvu v zatáčkách, vyšší stabilitu, snížení zátěže řídicí jednotky a minimalizaci rušivých zásahů.

„Pneumatiky jsou jedinou částí vozidla, která se dotýká vozovky, a digitalizací tohoto spojení a vybavením řídicích akčních prvků vozidla kritickými poznatky můžeme pomoci optimalizovat výkonnost a bezpečnost vozidla,“ řekl Chris Helsel, senior viceprezident pro globální provoz a technologický ředitel společnosti Goodyear. „Tato spolupráce se společností ZF je skvělým způsobem, jak ukázat, co může inteligence pneumatik, praktické poznatky a elitní softwarové aplikace udělat pro mobilitu.“

Integrace systémů cubiX® a Sightline, která předvádí inovativní konstrukční a technické prvky, byla nedávno jmenována držitelem ocenění CES 2024 Innovation Award Honoree v kategorii technologie vozidel a pokročilá mobilita.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!