Banner radí, jak na jarní údržbu baterií: Buďte ready na novou outdoorovou sezónu!

20. března 2024, 14:57

S jarem přichází období, kdy je potřeba, aby byla sezónní vozidla perfektně připravena. Jak zajistit bezproblémové startování nejen motocyklů, koloběžek, mopedů, ale i kempingových minivanů, karavanů, obytných vozů, čtyřkolek ATV/quad, vodních skútrů či zahradních traktorů? Tipy pro optimální nabití po náročné zimě a zamezení nechtěným výpadkům nebo problémům při startování přináší společnost Banner.

Připravte svůj vozový park na jaro a léto

Energický start jednostopých vozidel do nové sezóny

„Pokud vezmete doporučení pro udržení motocyklové baterie v nabitém stavu na lehkou váhu, bude vaše motorka po zimní pauze pravděpodobně vyžadovat její výměnu. Problém pro uživatele je často už jen tu baterii najít,“ vysvětlují specialisté na baterie ze skupiny Banner.

Banner Bike Bull AGM PRO

Ve většině případů se baterie skrývá pod sedačkou nebo pod obložením, v plastovém boxu nebo v termoobalu. Pokud uživatel nedbá na správné uložení baterie, zejména pokud baterii pokládá na bok nebo šikmo, doporučuje Banner použít baterii odolnou proti překlopení a vytečení ze série Bike Bull GEL nebo AGM PRO.

Banner baterie Bike Bull GEL

Energie na palubě díky bateriím pro hobby a volný čas

Přípravu na sezónu vyžadují speciálně plachetnice a elektročluny, jachty, obytné vozy, kempingové minivany a karavany. Vhodné kandidáty na zdroje energie pro tyto oblasti použití lze najít mezi zástupci kategorií baterií Banner, jako je Energy Bull, Running Bull a Traction Bull Bloc. Po delší pauze je nezbytné startovací baterii i baterii pro palubní síť zkontrolovat.

Doporučuje se pravidelně měřit klidové napětí, a to pomocí zkoušečky baterií nebo voltmetru. Pokud budete baterii nechávat vybít maximálně na 50 procent, můžete její životnost výrazně prodloužit. Obecně platí, že čím více necháte baterii vybít, s tím kratší životností můžete počítat.

Banner baterie Traction Bull Bloc

Správné nabíjení jako rozhodující faktor pro dlouhý život baterie

Accucharger BannerJe jedno, zda jde o baterie pro hobby aktivity nebo o baterie pro zahradní traktory na údržbu trávníků ve veřejných parcích nebo v soukromých zahradách. Ve všech těchto případech hraje zásadní roli nabíjení. Banner doporučuje nabíječky s regulací napětí ze série Accucharger, které garantují optimální udržování v nabitém stavu.

„Nabíječky jsou ideální zejména při delších přestávkách, jako je zimní odstávka vozidel, a představují spolehlivý zdroj energie pro start do jarní sezóny,“ míní odborníci ze společnosti Banner.

Vybrat tu správnou baterii si můžete na stránkách firmy Banner.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!