SHELL je jediný na světě, který vyrábí motorové oleje ze zemního plynu

11. září 2017, 10:32

Před několika lety uvedla společnost Shell na trh novou generaci motorových olejů vyrobených ze zemního plynu. Podstatou této novinky je přeměna zemního plynu na kapalinu (technologie Gas-to-Liquid – GTL). Pro výrobu špičkových, plně syntetických motorových olejů Shell Helix nese tato technologie označení Shell PurePlus Technology.

Shell píst Pure plus technologyZákladové oleje vyrobené touto technologií se vyznačují celou řadou mimořádných vlastností. Mají výbornou oxidačně termickou stabilitu a nízkou odparnost, což znamená, že si dlouhodobě, i při vysokém tepelném namáhání, zachovávají své funkční vlastnosti a nedochází k jejich odpařování. To v praxi znamená, že motorový olej nemusíte doplňovat tak často, čímž ušetříte peníze i čas.

Dále se vyznačují vysokým bodem vzplanutí, značnou odolností vůči pěnění, schopností rychle se odlučovat od vody a vysokým viskózním indexem, což jsou mj. faktory, které výrazným způsobem přispívají k ochraně motoru proti opotřebení a korozi.

Při výrobě této unikátní technologie se využívá princip katalyzované chemické reakce, tzv. Fischer-Tropschovu syntézu, 3500 patentů Shell Pureplus technologykdy zemní plyn projde čištěním a následně je přeměněn na průzračně čistý základový olej s prakticky nulovým obsahem nečistot, které se běžně vyskytují v ropě. Takto získané základové oleje byly poprvé využity pro výrobu špičkových motorových olejů pro osobní automobily – Shell Helix Ultra with PurePlus Technology.

Shell proces přeměny zemního plynu na kapalnou energii

PROČ POUŽÍVAT MOTOROVÉ OLEJE Shell Helix Ultra with PurePlus Technology?

PROČ POUŽÍVAT MOTOROVÉ OLEJE Shell Helix Ultra with PurePlus Technology?Legenda k obrázkům
1. Na základě výsledků testů tvorby kalů Sequence VG při použití referenčního oleje třídy 0W-40. 2. Shell Helix Ultra 0W-30: na základě výsledků testů úspory paliva ACEA M 111 v porovnání s referenčním olejem v oboru. 3. Ve srovnání se specifikací API SN a na základě testů motorů Sequence IVA a Sequence VIII provedených nezávislou laboratoří. 4. Shell Helix Ultra 5W-SN 30: průměrné procento dosažené v testech ILSAC GF-5 a Sequence IIIG měřicích vznik úsad při použití referenčního oleje třídy 5W-30. 5. Ve srovnání s oleji s vyšší viskozitou.

Společnost Shell je v současné době jediným producentem na světě, který je schopen v takovém rozsahu vyrábět základové oleje na bázi zemního plynu. Od jejího spuštění v roce 2014 zaznamenaly produkty řady Shell Helix Ultra s technologií Shell PurePlus celosvětově dvojciferný nárůst prodejů.

Společnost AutoMax Group je oficiální dovozce olejů a maziv Shell pro Českou Republiku. Více informací o olejích Shell naleznete na jejich internetových stránkách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!