Divize Bosch Automotive Aftermarket rozšiřuje výrobní kapacity brzdových komponent

22. dubna 2011, 0:00

Brzdové systémy jsou v automobilech stále více namáhané a podléhají opotřebení. Odpovídající servis a opravy v autoservisech proto patří k pravidelným úkonům. Když přijde čas na výměnu komponent brzdového systému, naleznou autoservisy v rozsáhlém programu společnosti Bosch ty správné náhradní díly pro téměř všechna vozidla na evropském trhu.

Tento program zahrnuje brzdové destičky, brzdové kotouče a třmeny, hydraulické systémy brzd s hlavními brzdovými válci, brzdovými válečky kol, brzdové kapaliny i brzdová lanka. Kromě toho jsou jeho součástí také komponenty pro různé elektronické systémy bezpečnosti jízdy (např. ABS nebo ESP ®). Společnost Bosch v současné době vyvíjí a celosvětově rozšiřuje výrobu kvalitních brzdových komponent, určených pro trh s náhradními díly.

Rozšíření výroby Bosch brzdových destiček
Celosvětová výrobní kapacita Bosch brzdových destiček určených pro trh s náhradními díly se v průběhu příštích dvou let významně zvýší. Jejich výroba v Juarez (Mexiko) bude do června 2011 navýšena na dvanáct milionů kusů. Paralelně k tomu společnost Bosch navýší výrobu brzdových destiček i v Číně, na přibližně čtyři miliony kusů do září tohoto roku. Nový výrobní závod bude postaven v čínském Nanjiingu. Zde bude od září 2012 vyráběno přibližně 80 milionů kusů brzdových destiček. Ve stejné době tam vznikne i nové vývojové centrum brzdových destiček určených pro trh s náhradními díly, s nejmodernějšími testovacími pracovišti a zkušebními zařízeními.

V Německu rozšířila společnost Bosch své kapacity pro výrobu brzdové třmenů výměnného systému (BX) v Göttingenu. Také výroba brzdových kotoučů v současné době mohutně expanduje. Naše dceřiná společnost Buderus Guss GmbH v Breidenbachu, patřící mezi přední dodavatele brzdových kotoučů do prvovýbavy, značně rozšířila svoje výrobní kapacity. To nyní umožňuje další navýšení výroby brzdových kotoučů pro trh s náhradními díly.

Tyto investice podtrhují vysokou kvalitu Bosch brzdových komponent určených pro trh s náhradními díly. Budou i nadále významně navyšovány tak, aby bylo možné nabídnout ucelený program k zajištění údržby a oprav z jediného zdroje, od hydraulických agregátů, až po brzdové destičky.

Zdroj a foto: Bosch

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!