Převzetí firmy Mark IV Systèmes Moteurs firmou Sogefi

16. října 2011, 0:00

Sogefi (skupina CIR) dokončila převzetí francouzské skupiny Moteurs Mark IV Systèmes od americké dceřiné společnosti Mark IV, LLC. Cena transakce činí přibližně 150 milionů EUR.

Díky transakci Sogefi dostane příležitost k mezinárodnímu rozvoji a integraci jejich technologií. Firma bude posilovat svou přítomnost na mezinárodních trzích, především v Severní Americe a bude rozšiřovat svou zákaznickou základnu po celém světě. S širší a ucelenou řadou řešení systémů chlazení motoru, Sogefi posílí svou přítomnost na tomto náročném trhu. Sogefi Skupina očekává dosažení celkových tržeb pro rok 2011 let ve výši zhruba 1,3 miliardy eur.

"Tato transakce je pokračováním historie třicetiletého technologického rozvoje, provozní efektivity a expanze na nové trhy. Budeme pokračovat touto cestou do budoucnosti" – řekl Rodolfo De Benedetti, generální ředitel a předseda skupiny Sogefi CIR.

"Dohoda nám umožní dosáhnout našich cílů v konkurenčním postavení, což je zvláště důležité pro perspektivy Sogefi: Mark IV Systèmes Moteurs nabízí řadu produktů, které jsou perfektním doplňkem k našim produktům" – řekl Emanuele Bosio, ředitel Sogefi

"Akvizice společnosti Mark IV je pro Sogefi velkým krokem k vybudování komplexní produktové nabídky a služeb pro výrobce automobilů. To také přinese pozitivní výsledky pro aftermarketové oddělení." – řekl Andrea Taschini, generální ředitel společnosti Sogefi Aftermarket Division.

Mark IV Systèmes Moteurs je jedním z největších výrobců chlazení motoru na světě, s příjmy zhruba 250 milionů EUR v roce 2010 a téměř 1020 zaměstnanci. To dodavatelem pro největší světové výrobce automobilů. Skupina má osm závodů (tři ve Francii, další v Kanadě, Mexiku, Rumunsku, Číně a Indii), dvě vývojová centra (Francie a USA). V současné době se další závod staví v Číně. 78 procent tržeb je generováno v Evropě, ale zvyšuje svůj podíl na severoamerickém trhu.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!