MANN+HUMMEL rozšiřuje závod Sonneberg

17. října 2011, 0:00

V prvním čtvrtletí 2012 má být hotov nový výrobní úsek společnosti MANN+HUMMEL v Sonnebergu. Vývojový partner a sériový dodavatel mezinárodního automobilového průmyslu prodlouží za téměř 3,5 miliónů eur stávající výrobní halu navíc o výrobní areál o velikosti 1 100 metrů čtverečních a na 1 100 metrech čtverečních vybuduje nová sociální zařízení pro zhruba 400 výrobních zaměstnanců včetně šaten a sprch.

„Získali jsme v Sonnebergu novou zakázku na sací trubky“, vysvětluje vedoucí závodu Stefanie Spanagel. „Sériová výroba pro významného zákazníka bude spuštěna příští rok. K tomu potřebujeme větší plochu. Navíc se rozšířením v celé výrobě postaráme o lepší pracovní podmínky.“ Celkové investice do pobočky budou v roce 2011 činit cca 7,2 miliónů eur.

Podnik je klenotem v rámci skupiny MANN+HUMMEL. Pobočka Sonneberg za posledních sedm let zdvojnásobila při konstantní výrobní ploše svůj obrat a v roce 2010 vzrostla více než koncern, který měl s přírůstkem obratu ve výši 30,4 procent nejlepší rok své firemní historie. „V Sonnebergu vyrábíme komplexní funkční díly z plastu pro automobilový průmysl. Naším hlavním výrobkem jsou sací trubky a v tom jsme koncernová jednička“, říká Spanagel. Sací trubky přivádějí do spalovacího motoru vzduch potřebný ke spalování a musejí odolávat vysoké zátěži tlaků a teplot. Spotřeba vzduchu v motoru se mění podle požadovaného výkonu motoru. „Náš závod je kompetentním centrem pro sací trubky. Ať se kdekoli na světě staví nové výrobny sacích trubek MANN+HUMMEL, zde v Sonnebergu zhotovujeme nástroje a prodáváme je sesterským společnostem. První výrobní linky, které se například zabíhaly v Česku, Číně, Koreji a Indii pro tamní trhy, jsou made in Sonneberg/Germany. Na to jsme velmi hrdí“, zdůrazňuje Spanagel.

Závod v sonnebergské městské části Köppelsdorfu je od roku 2010 plně vytížený. Do přístavby se nastěhuje zhruba 60 zaměstnanců. Všichni výrobní zaměstnanci budou profitovat z nižšího zalidnění plochy. Na příští rok jsou plánovány dodatečné stavební úpravy.

Pobočka Sonneberg patří od roku 1991 ke skupině MANN+HUMMEL se sídlem mateřské společnosti v Ludwigsburgu. MANN+HUMMEL stanovuje již 70 let standardy v oblasti filtrace a z výrobce komponentů se změnil v mezinárodně renomovaného dodavatele systémů. Koncern vzrostl v letech 1999 až 2010 každým rokem průměrně o devět procent a do roku 2018 hodlá zvýšit svůj obrat na 3,4 miliard eur. To má proběhnout organicky a prostřednictvím akvizic. Přístavbou v Sonnebergu kráčí MANN+HUMMEL dále vpřed po cestě růstu. Celkově koncern plánuje na rok 2011 rekordní výši ivestic.

Zdroj: MANN+HUMMEL

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!