OSRAM nabízí nejjasnější automobilovou xenonovou výbojku na světě

27. října 2011, 0:00

OSRAM Xenarc Silverstar je v současnosti nejjasnější xenonová výbojka pro čelní světlomety automobilů. Oproti běžným xenonovým výbojkám vytvoří až o 20 metrů delší světelný paprsek a současně přenese na vozovku až o 30 procent více světla.

Na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu získal Xenarc Silverstar cenu „Automotive Brand Contest".
 

Výbojka Xenarc Silverstar posouvá xenonovou technologii na novou úroveň. Díky nové geometrii výbojky dochází k prodloužení světelného paprsku. Více světla dopadá tam, kde je třeba – tedy na vozovku před námi a dopravní značky podél silnice. To přispívá k bezpečnosti jízdy, překážky na silnici lze spatřit mnohem dříve.

Odborníci se shodují, že pokud jde o světlo hlavních světlometů automobilu, xenon představuje v současné době nejpokročilejší technologii. S výbojkou Xenarc Silverstar v předním světlometu je možno vytvořit nejenom dálkové světlo, tlumené světlo a přizpůsobit se poloměru zatáčení vozidla, ale je rovněž možné vytvořit takové vyzařovací křivky, které jsou optimální pro jízdu na dálnici, mimo město, ve městě a za zhoršených povětrnostních podmínek. Xenonové výbojky jsou navíc velmi účinné. Elektronicky řízený výboj v plynné směsi vytváří velmi jasný světelný oblouk. Výbojka tímto způsobem produkuje dvakrát více světla než vinuté vlákno halogenové autožárovky a zároveň spotřebovává až o 50 % méně energie.

OSRAM Xenarc Silverstar se dodává v typech D1S a D2S. D2S je rovněž k dispozici ve dvojitém maloobchodním balení (Duo Box). Xenonové výbojky by měly být instalovány pouze školeným technikem v nezávislém nebo značkovém servisu.

Výbojka Xenarc Silverstar získala v mezinárodní soutěži značek a designu pro automobilový průmysl „Automotive Brand Contest 2011“ první cenu v kategorii „Doplňky a tuning“. Tato soutěž uděluje ceny za vynikající výkony na poli řízení značky, komunikace značky a designu v automobilovém průmyslu. Cena udělená značce Xenarc Silverstar byla předána 13. září 2011 na slavnostním Večeru automobilových designérů na autosalonu IAA ve Frankfurtu.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!