Národní cenu kvality ČR obdržela firma Bosch Diesel v Jihlavě

14. listopadu 2011, 0:00

Letošní Národní cenu kvality ČR a oprávnění užívat titul „Excelentní firma” získala společnost Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě.

 Toto významné ocenění předal při slavnostní ceremonii dne 10. listopadu 2011 na Pražském hradě zástupcům firmy předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch a Robert Szurman, předseda Rady kvality ČR.

Národní cena kvality znamená ocenění excelentních výkonů a rozvoje moderního managementu firmy. Je to jediné ocenění udělované podle jednotných pravidel v 80 zemích světa. Národní cena kvality je považována za nejprestižnější ocenění, jaké může firma získat. V ČR je udělována od roku 1995, od roku 2001 je zaštítěna usnesením vlády jako jedna z hlavních součástí Národní politiky kvality. Národní cenu kvality uděluje Sdružení pro oceňování kvality. Hodnocení je prováděno podle zásad modelu excellence EFQM, vyvinutých Evropskou nadací pro management kvality v Bruselu.

„Společnost Bosch Diesel v Jihlavě zvítězila ve své kategorii. Při hodnocení získala nejvíce bodů, jaké kdy byly uděleny od roku 1995, kdy je Národní cena kvality udělována,“ sdělil Pavel Ryšánek – předseda představenstva Sdružení pro oceňování kvality.

EFQM jako motivace
„V Bosch Diesel aplikujeme od roku 2003 Model excelence EFQM a od té doby se jako organizace neustále zlepšujeme. Již v roce 2006 jsme obdrželi ocenění EFQM „Recognized for Excellence“ s pěti hvězdičkami. Tím, že jsme se ucházeli o Národní cenu kvality ČR, jsme chtěli ukázat, že jsme excelentní organizace. Naším cílem nejsou jen excelentní výrobky, ale i dosažení Business Excellence. Model excelence EFQM je pro nás metodou pro celkovou připravenost, stálou identifikaci a realizaci potenciálů zlepšení,“ řekl ekonomický ředitel Bosch Diesel Hermann Butz.

Zvláštní dík patří zaměstnancům
„Slovo kvalita je ve skupině Bosch určujícím principem pro vše, co děláme. To vyjadřuje ostatně i náš slogan o technice Bosch „Stvořeno pro život“. Právě získaná Národní cena kvality ČR pro nás znamená mimořádně významné ocenění, které nás naplňuje pocitem hrdosti a dokládá, že jsme na cestě k excelenci učinili veliký krok směrem vpřed. Dnešní úspěch oslavíme se všemi našimi zaměstnanci, neboť jen díky jejich motivaci a nasazení můžeme denně dosahovat vysoké úrovně Business Excellence,“ řekl technický ředitel Bosch Diesel Karsten Müller.

Závod Jihlava
Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. je zaměstnáno kolem 4 500 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém Common Rail.

Zdroj: bosch.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!