Dbejte o čistotu vzduchu v kabině vozidla

1. dubna 2018, 13:56

Všichni mluví o kvalitě ovzduší v ulicích města, ale co vzduch, který dýcháme v autě?

V době probíhající diskuse o znečištění prachovými částicemi ze silničního provozu a rostoucím počtu lidí trpících alergií je čistota vzduchu uvnitř automobilu čím dál více důležitější pro svědomité řidiče – zejména pro ty, kteří cestují společně s rodinou. Stejně jako vysavač, tak i ventilační systém v autě nasává přibližně 540.000 litrů vzduchu za hodinu spolu se znečištěním, alergeny, výfukovými plyny a nepříjemnými pachy. To znamená, že koncentrace znečišťujících látek v kabině řidiče je pětkrát vyšší než na silnici.

Nový kabinový filtr Blue.care z filtru Hengst poskytuje ultra čistý vzduch v kabině vozidla.
Nový kabinový filtr Blue.care z filtru Hengst poskytuje ultra čistý vzduch v kabině vozidla. Foto: Hengst

Dýchání kontaminovaného vzduchu může vést ke snížené koncentraci, únavě, alergickým reakcím a zvyšuje riziko nehody. Společnost Hengst vyvinula unikátní řešení pro ochranu zdraví řidičů a cestujících. Díky novým kabinovým filtrům Blue.care jsou ze vzduchu spolehlivě odfiltrovány pyly, plísně, spory, pachy a bakterie, což ovlivňuje pohodu a lepší koncentraci při jízdě.

Díky pětivrstvým filtrům můžete dýchat s úlevou.

Kabinový filtr Blue.care se skládá z pěti různých vrstev, které poskytují optimální výsledky při čištění vzduchu proudícího do kabiny vozidla. Ve srovnání se standardním filtrem s aktivním uhlím Blue.care neutralizuje také alergeny a bakterie.

První vrstva obsahuje elektrostatické předfiltrační médium, které zachycuje větší částice. Druhá vrstva zastaví více prachu; třetí s vrstvou aktivního uhlí odděluje pachy a škodlivé plyny, jako je ozon, oxid dusnatý a oxid siřičitý. Čtvrtou vrstvou jsou vlákna Meltblown, která zadržují jemný prach a mikročástice o průměru menším než 2,5 μm. Pátá biofunkční vrstva je pokryta inovativním modrým povrchem na bázi nanočástic stříbra, díky němuž neutralizuje bakterie a zabraňuje jejich množení ve ventilačním systému. Díky kabinovým filtrům Blue.care řidiči a cestující ocení interiér vozidla bez nepříjemných pachů a alergenů.

Pociťte rozdíl komfortu při montáži a jízdě – najděte správný filtr pro každé auto.

Dýchejte s úlevou. Vyzkoušejte moderní kabinový filtr s nanočásticemi stříbra a pocítíte rozdíl v kvalitě vzduchu a pohodlí při montáži a jízdě. Filtry Blue.care jsou k dispozici pro téměř všechny modely předních výrobců automobilů.

Hengst Blue.care - pět vrstev pro optimální ochranu proti rozvoji bakterií.
Hengst Blue.care – pět vrstev pro optimální ochranu proti rozvoji bakterií. Foto: Hengst

Více informací o filtrech Blue.care najdete na webových stránkách výrobce hengst.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!