Bosch na veletrhu Autotec 2010

31. května 2010, 0:00

Bosch se opět prezentuje na brněnském veletrhu Autotec. Na jeho stánku v pavilonu G1 najdete mnoho zajímavých novinek z oblasti náhradních dílů i diagnostické techniky. Zároveň Bosch představuje svoje servisní koncepty Bosch Car Service a Bosch Injection Systems. Velkému zájmu se určitě bude těšit technické poradenství, kdy jsou na dotazy autoservisů připraveni specialisté firmy Bosch.

Bosch FWA 4630 o cenu AUTOTEC PRIX Měření a seřizování geometrie podvozku je z hlediska autoservisu specifickou záležitostí. K práci autoopraváře patří vlastně už od samotných počátků tohoto oboru. Dalo by se říci, že patří k pilířům této profese. Jen málokde bychom mohli tak názorně pozorovat vývoj moderních technologií. Snad žádný jiný obor se z hlediska nutného vybavení tolik nezměnil. Společnost Bosch nyní přináší další výrazný zlom v oblasti koncepce těchto přístrojů. S 3D geometrií FWA 4630 je měření přesnější, rychlejší a jednoduché. Tento výrobek Bosch přihlásil do letošní soutěže AUTOTEC PRIX.

Diagnostika ostatní
Kromě špičkové 3D geometrie nabízí Bosch i celou šíři další diagnostické techniky. K novinkám na veletrhu patří rovněž výkonná dílenská nabíječka BAT 490. Je určena pro nabíjení všech typů 12 V a 24 V akumulátorů, zvláště akumulátorů s pevným elektrolytem (gelové nebo AGM akumulátory). BAT 490 je postaven na základech řady profesionálních dílenských nabíječek BAT 415 a BAT 430, od nichž se odlišuje výrazně vyšším výkonem. S maximální velikostí nabíjecího proudu až 90 A lze v záložním provozu kvalitně stabilizovat palubní síť během diagnostiky a přeprogramování řídicích jednotek. Efektivitu práce zvyšují dva režimy provozu:
– Standardní program pro rychlé a jednoduché nabíjení
– Expertní program s odlišnou nabíjecí charakteristikou, jejíž parametry je možno nastavovat.
Svými všestrannými možnostmi použití je BAT 490 předurčen stát se univerzální nabíječkou pro dílnu, servisní stanici nebo obchod s akumulátory.

Náhradní díly a autopříslušenství
Rovněž v sekci náhradních dílů a příslušenství tradičně Bosch pokrývá celé spektrum výrobků, samozřejmě s kvalitou prvovýbavy vozidel. Dnes již tradičním produktem v nabídce společnosti Bosch je parkpilot. Na veletrhu Autotec Bosch bude prezentovat model Bosch URF7. Nový Bosch Parkpilot URF7 je k dostání pro přední a zadní část vozidla. Systém v přední i zadní části vozu se aktivuje automaticky při zařazení zpátečky. V případě jízdy s přívěsem je možné systém vypnout. Proti předchozímu modelu URF6 má model o 30 % menší snímače, přední systém může být nainstalován samostatně bez zadního systému a lze individuálně nastavit hlasitost.

Z dalších novinek Bosch na veletrhu představí nabíječky Bosch C3 a C7. Model C3 je určen pro nabíjení akumulátoru osobních vozidel a motocyklů se jmenovitým napětím 6 a 12 V. Nabíječka je plně automatická a vlastní proces dobíjení lze ovlivnit výběrem čtyř režimů. Samostatnou funkcí je přepínací režim s udržovacím nabíjením. Nabíječka disponuje automatickým režimem impulzního nabíjení při napětí akumulátoru mezi 7,5 a 10,5 V, který přispívá k regeneraci hluboce vybitých akumulátorů. Větší model C7 je určen pro nabíjení akumulátorů osobních a nákladních vozidel se jmenovitým napětím 12 a 24 V.

Další novinkou na stánku budou rovněž halogenové žárovky Bosch Plus 90, které nabízejí až o 90 % vyšší světelný výkon a přirozeně bílou barvu světla. To s sebou samozřejmě nese vyšší bezpečnost díky delšímu a většímu světelnému kuželu. Žárovky Plus 90 se dodávají v provedení H1, H4 a H7, což pokrývá podstatnou část trhu automobilů.

Expozici společnosti Bosch najdete v pavilonu G1, stánek 004, a na venkovní ploše G, kde získáte i další podrobnosti k novým i tradičním produktům a službám.

Zdroj: bosch.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!