Katalogy dílů a montážních pokynů skupiny ZF Services byly integrovány do dílenského s

2. srpna 2010, 0:00

Dílenský software Bosch Esi[tronic] nyní nabízí svým zákazníkům ještě více užitečných informací. Rozsáhlý software byl rozšířen o informace z oblasti dílů a o pokyny pro montáž a demontáž u značek skupiny ZF Services.

K nim patří značka Sachs, značka, která je tradičně spojena s tlumiči pérování a spojkami, značka Lemförder pokrývající oblasti podvozku, řízení a pryžokovových dílů. Tlumiče pérování Boge, dále převodky řízení a čerpadla servořízení ZF Parts doplňují program skupiny ZF Services. Stejně jako u dosavadních informací v Esi[tronic] je také u nově integrovaných dat produktů ZF Services dosaženo skoro úplného pokrytí trhu. Celosvětově přibližně 60 000 autoservisů využívajících předplatné Bosch Esi[tronic] tak získá rozsáhlý datový a informační materiál bez dalších nákladů a bez separátního uvolňování automaticky se čtvrtletní aktualizací dílenského softwaru.

Do Bosch Esi[tronic] je nyní také kompletně integrován obsah DVD „InCat“, které je dodáváno skupinou ZF Services. Jedná se o elektronický katalog dílů s fotografiemi, servisní dokumentací a montážními pokyny pro produkty skupiny ZF Services. Po zvolení vozidla v dílenském softwaru Bosch tak budou k dispozici například informace o dílech a montážní pokyny pro demontáž a montáž tlumičů pérování. Pro kalkulaci jsou příslušné normočasy uloženy v Esi[tronic]. Integrace dat ZF Services do paketu Esi[tronic] je součástí celosvětové kooperace mezi skupinou ZF Services a společností Bosch. V dubnu 2009 převzal Bosch dílenský koncept AutoCrew od ZF Services. Tím byla zahájena rozsáhlá spolupráce obou společností.

Skoro 100procentní pokrytí trhu pro osobní a užitková vozidla
Vedle údajů pro skoro všechny typy osobních vozidel na trhu naleznou uživatelé Esi[tronic] také servisní informace pro všechna běžná nákladní vozidla. S aktualizací ve třetím čtvrtletí 2010 získají zákazníci Esi[tronic] katalog dílů pro značky Sachs, Lemförder, Boge a ZF Parts. Ve čtvrtém čtvrtletí potom budou následovat montážní pokyny s informacemi pro montáž a demontáž. Data budou automaticky nahrávána v rámci aktualizace Esi[tronic] a budou tak všem zákazníkům Esi[tronic] ihned k dispozici bez dalšího přídavného uvolnění.

Spolupráce mezi ZF Services a Bosch byla úspěšně zahájena i v oblasti školení pro autoservisy. Proto nabízí Bosch a ZF Services od začátku roku 2010 školení na téma „Hnací soustava v osobních a užitkových vozidlech“, „Řízení a podvozek osobních vozidel“, „Mechanika vozidel“ a „Analýza podvozku“.

 

Foto: Bosch

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!