Novinka v sortimentu Elit – INA KIT s vodním čerpadlem

26. května 2011, 0:00

Společnost ELIT nedávno rozšířila sortiment INA o rozvodové sady INA KIT s vodním čerpadlem.

INA KIT s vodním čerpadlem – kompletní sada pro profesionální výměnu komponentů rozvodu
Tyto sady obsahují vodicí a napínací kladky, řemen, čerpadlo chladicí kapaliny, potřebná těsnění a veškeré montážní příslušenství pro výměnu rozvodů podle specifikace výrobce vozidla, vše v originální kvalitě.

U řady typů automobilů je ozubeným řemenem poháněna nejenom soustava rozvodů motoru (vačkový hřídel, palivové čerpadlo), ale také čerpadlo chladicí kapaliny. To potom funguje jako další prvek rozvodového mechanismu a podléhá tudíž stejnému namáhání jako vodicí a napínací kladky. Praxe ukazuje, že pokud se vymění pouze řemen a kladky, zvýšené pnutí nových dílů způsobuje mnohem rychlejší opotřebení těsnění a ložiska starého vodního čerpadla a rapidně zvyšuje nebezpečí jeho poruchy s následným vážným poškozením motoru.

Přední světoví výrobci automobilů proto doporučuje při práci na rozvodech výměnu všech komponentů, včetně vodního čerpadla. Stejně tak při výměně samotného vodního čerpadla je doporučeno vyměnit rozvodový řemen, bez ohledu na jeho stáří.

Wolfgang Czarnach, vedoucí týmu product managementu INA a specialista na rozvodové systémy nezastává žádný kompromis: „Nejlepším způsobem, jak se zcela vyhnout všem případným problémům, je měnit kompletní sadu komponentů rozvodového mechanismu. S ohledem na výši nákladů na opravu zničeného motoru je preventivní výměna vodního čerpadla vždy rozumným řešením.“

INA KIT s vodním čerpadlem nabízí pod jedním katalogovým číslem jistotu kvalitně odvedené práce s použitím všech potřebných dílů, tradičně v nejvyšší kvalitě dodavatele do prvovýroby. Vždyť s roční produkcí přes 60 milionů kusů komponentů rozvodu je INA absolutním lídrem světového trhu.

ELIT Vám nabízí ucelený sortiment komponent řemenového pohonu INA: jednotlivé díly (napínací, vodící kladky, napínáky řemenů, tlumiče vibrací řemenů, alternátorové volnoběžky), sady kladek bez řemenu (INA SET), sady kladek s řemenem (INA KIT) a nyní také kompletní rozvodové sady INA KIT s vodním čerpadlem.

 

TIP: Všechny sady INA začínají trojčíslím "530". Nové sady se potom dají jednoduše identifikovat podle dvojčíslí "30" na konci objednacího kódu (např. 530 0405 30), zatímco INA KIT bez vodního čerpadla končí číslicí "10" (např. 530 0405 10) a INA SET bez řemenu končí číslicí "09" (např. 530 0405 09).

Kompletní nabídku rozvodových sad INA můžete nalézt a objednávat prostřednictvím elektronického katalogu ELIT eCAT, ecat.elit.cz (hledejte v sekci „Motor-Rozvod motoru-„ nebo „Řemeny-Rozvodový řemen/sada“ nebo také "Chlazení-Vodní čerpadlo-").

Více na elit.cz.


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!