Diagnostické přístroje SuperVAG – novinka v sortimentu Inter Cars

2. listopadu 2011, 0:00

Diagnostické přístroje SuperVAG mají širokou škálu funkcí, soustředí na koncern VW a poskytují nejobsáhlejší nabídku komfortních funkcí.

Základní verze DIAG
Standardní diagnostika motoru a emisního systému, základní prvek pro moduly VW a PSA pro automobily od r.v. 2001 (zážehové) a r.v. 2003 (vznětové). Modul DIAG podporuje komunikaci s vozy, které používají normu ISO 9141-2, ISO 14230-2 a ISO-15765.

Funkce programu:
identifikace vozu (pouze u novějších jednotek), čtení paměti závad, zobrazení bloku naměřených hodnot (teplota oleje/vzduchu, tlak nasávaného vzduchu, signál lambda sondy, …), čtení stavu E-OBD (readiness code), osazení lambda sond

DIAG je základní verze, která se rozšiřuje dalšími moduly, například modul COMFORT VW, modul COMFORT PSA, TOOLBOX VW atd.

Modul COMFORT VW
Rozšířená diagnostika elektroniky vozů koncern VW – originální diagnostika českého výrobce COMFORT VW určená pro vozy AUDI, VW, ŠKODA, SEAT. Jedná se o rozšiřující modul verze DIAG, tzn. že není samostatně funkční a je potřeba objednat i verzi DIAG.

Modul COMFORT VW je připraven na komunikaci s vozy vybavenými vstřikováním paliva a dalšími elektronickými systémy (např. ABS, automatická převodovka, Airbag).

 

Podporovány jsou jednotky až do roku výroby 2010.

Modul COMFORT PSA
Rozšířená diagnostika elektroniky vozů koncernu PSA. COMFORT PSA je rozšiřující modul verze DIAG tj. není samostatně funkční a je potřeba objednat i verzi DIAG.

Účinný diagnostický nástroj pro vozy koncernu PSA vybavené vstřikováním paliva a dalšími elektronickými systémy (např. ABS, automatická převodovka, Airbag). Podporu jednotlivých jednotek budeme doplňovat postupně během tohoto roku.

Pro vozy koncernu PSA nabízí kromě základních funkcí (identifikace řídicí jednotky, čtení paměti závad a zobrazení bloků naměřených hodnot) také řadu dalších komfortních funkcí.

TOOLBOX VW – VIN-R
VIN-R je nástroj pro čtení tajného čísla (PIN) a přizpůsobení řídicí jednotky u všech vozů koncernu VW. Specializované nástroje, se kterým diagnostika operuje, jsou výsledkem dlouhodobého výzkumu a jako takové představují pomyslný vrchol nabídky společnosti Super VAG. Výzkum v této oblasti se soustředí zejména na velmi žádané funkce, jako jsou čtení tajného čísla v řídicích jednotkách, úpravy hodnot v čítači kilometrů a Zálohování obsahu paměti EEPROM.

TOOLBOX VW – AIRBAG
Uvedení řídicí jednotky airbagu do provozu po nehodě, reaktivuje řídicí jednotky Siemens ve vozech VW, Škoda a Seat

Podporované jednotky:
VW 2 (Felicia, Golf III)
VW 3 (Octavia, Golf IV do r.v. 2000)
VW 5.1 (Octavia, Golf od r.v. 2000)
VW 6 (Fabia, Polo)

TOOLBOX VW – SPEED 3
V případech, kdo dojde k poruše přístrojového panelu a je nutná jeho výměna, vyvstává problém s přizpůsobením hodnoty ujetých kilometrů tak, aby byly údaje v původním a novém panelu shodné. Většina běžných diagnostických systémů si s touto překážkou nedokáže poradit, ale o mnoho lépe si nevedou ani diagnostické systémy značkové.

Srdce nástroje SPEED tvoří hned několik unikátních technických řešení, která jsou výsledkem náročného výzkumu a jejichž aplikace znamená významnou pomoc většině servisních techniků. Také díky nim je tato náročná operace maximálním způsobem zjednodušena a zpřístupněna tak každému zákazníkovi. SPEED 3 přizpůsobí hodnoty čítače kilometrů a čtení/zápis sériové paměti EEPROM v řídicí jednotce motoru a přístrojového panelu.

Více na intercars.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!