AUTOCORA: Intercontinental Rally 2012

19. března 2012, 0:00

Na začátku letošního roku se uskutečnil automobilový závod po stopách původního Dakaru o celkové délce 5.295 km – Intercontinental rally, vedoucí z města Almeria (Španělsko) do Dakaru (Senegal). Na startu závodu se objevily i dvě posádky z Liberce. Společnost Autocora se rozhodla jednomu z libereckých týmů pomoci a vozidlo Nissan Pick Up D22 vybavila v rámci tohoto partnerství nutnými náhradními díly.

Všichni čeští závodníci 13.2.2012 dorazili v pořádku až do kempu u Růžového jezera, kterému vzdali hold desetikilometrovou etapou podél jeho břehů. Z celkem 45 přihlášených posádek jich dorazilo k Lac Rose 23. Přes extrémní podmínky se nejlépe popral s nástrahami rallye Manuel Garcie z týmu Aventura Touareg ES, s celkovým ziskem 8.432 bodů a stal se absolutním vítězem kategorie Race.

Partnerská posádka Autocory se umístila na 7.místě s celkovým počtem 3.744 bodů. Liberečtí závodníci také se štěstím dorazili do cíle, jejich putování Afrikou ovšem zdaleka nekončí. Závodní atmosféru a jízdu na čas v drsném terénu vyměnili za adrenalinové dobrodružství bez zázemí organizačního týmu a bezpečnostní podpory. Po krátkém odpočinku v Dakaru, opravě poškozených vozů po náročné rally a doplnění zásob vyrazili 14.2.2012 přes Mali do Burkina Faso, kde v rámci své africké mise předají balíky školních potřeb místním dětem.

 

Naši šťastně dojeli, jsou prý unaveni, mají namožená záda a krční páteře. Všude, ale úplně všude, mají písek, přesto jsou nadšení a děkují všem, kteří jim pomáhali prožít toto dobrodružství.

Jejich stručné hodnocení zemí, které prozatím mohli poznat: Maroko je fajn, Mauretánie je děsná, Senegal je krásný. Lidé v Senegalu, ale nejen zde, jsou přátelští, někdy prý snad až příliš. Opravit auto není velký problém, sehnat čisté a útulné ubytování už ale ano. Většinou spí ve stanu na autě, v kempech, kde jsou rádi, že mají alespoň vodu a relativní pocit bezpečí. Posledních 14 dní jsou prý na tatrankách, na vaření nebyl čas. Počasí bylo během rally různé, na písečnou bouři v Mauretánii, která trvala několik dní, asi dlouho nezapomenou, na ranní mrazíky na severu Maroka a šílené vedro v kabině auta během každého dne asi také ne. Ventilaci si nepustíte, okénko nestáhnete, jinak máte písečnou bouři i v kabině.

Zdroj: autocora.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!